Taxíkem chtěli přes hranice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Taxíkem chtěli přes hranice!

Lupiči chtěli v taxíku ujet do ciziny.
Lupiči chtěli v taxíku ujet do ciziny. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Chtěli přes hranice za každou cenu a bylo jim jedno, jestli za jejich touhu po svobodě někdo zaplatí životem. Jan Ď. (21) a Jiří N. (22), přepadli a vážně zranili na sklonku roku 1964 v Krnově na Bruntálsku taxikáře. S taxíkem se chtěli dostat za hranice.

Ačkoli taxikáře lupiči brutálně zbili, útok přežil. Dokonce si dokázal přivolat pomoc. Kriminální služba Veřejné bezpečnosti okamžitě začala vyšetřovat vražedný pokus a byla úspěšná. Už druhého dne oba útočníky zatkla a obvinila. K úspěchu detektivů vedl fakt, že Jan Ď. byl v minulosti přes své mládí už třikrát soudně trestán, a policisté ho proto dobře znali. Stíhali i o rok staršího Jiřího N. Toho ale jen pro dnes už neznámý trestný čin »příživnictví«, který spočíval v tom, že Jiří N. několik týdnů před útokem na taxikáře nepracoval. Soud zvážil míru viny zlotřilců a přísněji potrestal Jana Ď., kterého poslal za mříže na deset let. Jiří N. byl potrestán čtyřmi roky v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.