Kapsářku zatkly zákaznice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kapsářku zatkly zákaznice!

Kapsářku lákaly cizí peněženky.
Kapsářku lákaly cizí peněženky. (Ilustrační foto ara)

V obchodním domě Ostravica ve slezské metropoli se v prosinci 1955 strhla pořádná mela. Kapsářka  Aloisie F. z Bohumína si chtěla přilepšit z cizích peněženek, ale rozzuřené zákaznice ji odhalily a »zatkly« na místě.

Aloisie se dopustila školácké chyby a při činu ji přistihla pozorná zákaznice. Kapsářka právě vytáhla z dámské kabelky jedné kupující naditou peněženku, když se z davu ozval výkřik: »Zlodějka!

Pozor, ať neuteče!« Kapsářku okamžitě obstoupil dav, v němž viditelně převažovaly dámy, neboť Ostravica bývala vyhlášeným módním obchodním domem v centru Ostravy.

Zejména ty dávaly Aloisii F. najevo značnou nelibost nad jejími dlouhoprsťáckými aktivitami. Zlodějka sice zkoušela protlačit se davem a zmizet, ale chumel rozhořčených žen jí nedal šanci.

Záhy se na scéně objevili detektivové z kriminálního odboru správy Veřejné bezpečnosti. Za »zásah« zákaznicím poděkovali a známou firmu si odvedli. Nikoho nepřekvapilo, že u Aloisie F. muži zákona našli sedm ukradených peněženek, dvě kabelky a také látky ze sortimentu obchodu. Zlodějka putovala obratem před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.