Ubil stařenku kvůli masu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Ubil stařenku kvůli masu!

Seniorku zuřivec utloukl kvůli pečínce.
Seniorku zuřivec utloukl kvůli pečínce. (Ilustrační foto scom)

Stavební dělník Jiří M. z Ošelína u Stříbra byl známý prchlivec. Počátkem července 1930 v záchvatu vzteku doslova ubil hospodyni svého otce Annu L. (80) Motiv hrůzného činu byl šokující... 

Osudného dne se Jiří M. v chalupě chystal brzy ráno do práce do Chebu. Vešel do spíže, aby si odtud vzal pečínku, na které si chtěl pochutnat o polední pauze.

Maso ovšem ve spíži nebylo... Jiří M. pochopil, že na oběd může zapomenout. Z krádeže pečínky podezíral hospodyni Annu L., která u nich poklízela. Bez sebe vzteky se mladík rozběhl k seniorce a začal ji bít jako smyslů zbavený.

Většina úderů směřovala na hlavu nebohé stařenky a za okamžik zkolabovala. »Stařena upadla do mdlob, ze kterých se již neprobrala a zemřela,« napsal dobový tisk. Po vraždě odjel Jiří M. do práce, jako by se nic nestalo.

Seniorka zůstala ležet v kaluži krve v kuchyni. O tom, kdo ji poslal na věčnost, nebylo pochyb. Svého syna mužům zákona udal vlastní otec... Policie prchlivce zatkla v Chebu a dodala ho do soudní vazby.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.