Dýně v zeleném...s květinou!
O tom, že dýně je vynikající surovinou do kuchyně, jistě není pochyb. Můžete z ní připravit lahodnou polévku, výtečný koláč, pyré nebo ji třeba ugrilovat. Co ale se slupkou? Ani tu není nutné vyhazovat. Je tu tip od designérky Martiny.
POTŘEBUJETE:
* dýni
* polévkovou lžíci
* ostrý nůž
* misku
* aranžovací hmotu
* umělé rostliny
* šišky a přírodniny
JAK NA TO: Dýni ve spodní části seřízněte nožem, aby byla stabilní. Seřízněte horní část cca v jedné třetině. Dýni pomocí lžíce vydlabejte. Semínka usušte a uchovejte na příští rok, dužinu si odložte na přípravu vybraného pokrmu. Do vydlabané dýně vložte aranžovací hmotu. Do hmoty dekorujte umělé rostliny (v tomto případě jsme využili netřesky a sukulenty). Dozdobte přírodními dřívky, šiškami.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.