Levandulový sirup si vyrobíte i doma!

POTŘEBUJETE: 300 g levandule (květy i celé větvičky), 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu, 1 l vody, 3 kousky celé skořice, 3 citrony
1. Levanduli zalijeme studenou vodou, přidáme na kolečka nakrájené citrony a kousky skořice. Směs vaříme 15 minut. Necháme vychladnout a zakryté odstát 24 hodin.
2. Potom tekutinu scedíme přes síto a zahřejeme. Do horkého odvaru přidáme cukr, vaříme a mícháme, až se rozpustí. Na mírném ohni necháme sirup probublávat asi 20 minut.
3. Sirup pak z ohně stáhneme, necháme trochu vychladnout. Teplý ho naléváme do sterilizovaných lahví, které můžeme ozdobit visačkou nebo lýkem.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.