Vyrábíme z jehličí i bylinek: Sůl z divoce rostoucích bylinek!

Okořeňte si jídlo slanou směsí z divočiny. Vyzkoušejte také nové směsi s různými dalšími divoce rostoucími bylinami.
POTŘEBUJETE na 250 g:
✔ vždy 1 hrst pelyňku, listů kopřivy, divokého oregana (dobromysli), květů řebříčku, popence a listů pampelišky
✔ 1 lžička zrnek pepře
✔ 200 g mořské soli
✔ rám na sušení
✔ hmoždíř nebo mixér
✔ sklenice
JAK NA TO:
1. Z pelyňku, kopřivy a dobromysli sbírejte jen vrchní, jemné listy, které mají ještě měkké, jemné stopky. Odtrhněte listy od stonku, rozprostřete je spolu s květy řebříčku, popencem a listy pampelišky na rám na sušení a nechte je dobře usušit.
2. Suché bylinky smíchejte v hmoždíři se solí a všechno dohromady podle libosti rozmělněte na jemnější či hrubší směs. Sůl a byliny se při tom mají navzájem dobře promáchat.
3. Zrnka pepře rozdrťte zvlášť v hmoždíři a přimíchejte do soli s bylinkami.
4. Naplňte do malých sklenic.