Domácí paštika: Jedlý dárek od Jany z Hradce Králové
Tuhle domácí paštiku si můžete připravit jen tak pro svůj mlsný jazýček, ale radost jistě udělá i jako jedlý dárek, který někomu věnujete o Vánocích. Recept poslala čtenářka Jana Meravá z Hradce Králové.
1. Připravíme si cca 1,5 kg bůčku, který nakrájíme na menší kousky a na zpěněné cibuli ho opečeme a pravidelně pak podléváme vodou až do změknutí masa.
2. Poté maso rozmixujeme a přidáme přiměřeně koření: tymián, sůl, pepř, muškátový oříšek, 6 vajec, česnek a cca 0,5 kg rozmixovaných jater. Pak se vše řádně promíchá.
3. Směs dáme do sklenic a sterilujeme při 100 stupních po dobu 20 až 30 minut.
4. Když sklenice vánočně nazdobíme, máme neobvyklý dárek. Je ale třeba ho uschovávat v ledničce.
