Na Hanou za olomouckými tvarůžky, do Krkonoš na houbového kubu, do jižních Čech na kapra právě vytaženého z rybníka… Cestovat lze i za dobrotami typickými pro daný kraj. Už se vám po všech těch chodech sbíhají sliny na sladkou tečku? Jednu takovou připravují pekaři na Valašsku podle ustáleného výrobního postupu již několik století. Řeč je o frgálu, velkém koláči, který společně se slivovicí či polévkou kyselicí patří k tamním nejznámějším specialitám. Až budete mít plné nohy toulání po beskydských kopcích, sejděte dolů a ochutnávejte. Ať už v restauracích nebo jen u stánků, kterých je podle silnic dost. A pokud si frgál zamilujete, je tu návod, jak si ho upéct doma. Průvodkyní bude vyučená cukrářka Pavla (26), rodačka z Velkých Karlovic (najdete je nedaleko od Rožnova pod Radhoštěm a kousíček od hranic se Slovenskem - pozn. red.), která těmto koláčům propadla před jedenácti lety.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.