Všichni Ivetini muži: Se Štaidlem tajili světu, že se chtěla zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Všichni Ivetini muži: Se Štaidlem tajili světu, že se chtěla zabít!

2005 - Usmíření po letech, Iveta nikdy nepřestala ke Štaidlovi vzhlížet. On jí nabízel až do její smrti pomoc. Snímek z šedesátin úspěšného muzikanta a byznysmena.
2005 - Usmíření po letech, Iveta nikdy nepřestala ke Štaidlovi vzhlížet. On jí nabízel až do její smrti pomoc. Snímek z šedesátin úspěšného muzikanta a byznysmena. (Foto: Aha! - ara)

Muzikant a producent Ladislav Štaidl (69) vytáhl Ivetu do nejvyšších společenských pater. Z vesnické naivky vypiplal princeznu. Posílal ji do Ameriky na jazykové kurzy, ukázal jí svět, vozil ji na nejlepší dovolené. Pochopitelně i on se podepsal na jejím osudu.

Nevěra a pokus o sebevraždu

Umetal jí cestičku, přivedl ji do džungle showbyznysu nepřipravenou. Ale hýčkal ji, udělal z ní hvězdu. Jejich vztah ale trpěl jeho avantýrami a její nevyzrálostí a abstraktní touhou po slávě… Nevěděla, co chce, neuměla už tehdy řídit svůj život. Překonali několik krizí. Sliboval, že se rozvede, a neudělal to. Když se s ní chtěl po nevěře s Hrušínským rozejít, pokusila se poprvé o sebevraždu.


Nechtěli, aby šla na psychiatrii

Našel ji doma ležet bezvládnou na zemi s rozsypanou ampulí prášků. Spolykala plnou hrst barbiturátů a opila se. Na poliklinice vedle v ulici U Apolináře jí vypumpovali žaludek a tajně dávali dohromady. „Nesměli jsme nikomu nic říct, zavřeli by ji na psychiatrii,“ vzpomíná Štaidl ve své knize Víno 
z hroznů.
Potrat a hromada prášků

Do toho potratila, začala mít problémy se samotou (Štaidl bydlel tehdy v Jevanech s rodinou), nemohla spát, zobala prášky na spaní jako bonbony. Svoji zranitelnost poprvé ukázala světu.
Hrůza ze závislosti

Pak přišel domnělý únos 
s Třískou, u Ivety se poprvé projevila psychická labilita. Naletěla jako hloupá husa, uvěřila báchorkám o likvidaci, zamilovala se do šílence. Ze všeho ji dostalo až narození syna Artura v roce 1996. Štaidl měl s Ivetou dohodu, že se bude starat o Artura a domácnost, ona utíkala ke kšeftům a večírkům. 
„S hrůzou jsem si uvědomil, že matka našeho syna je závislá na světle ramp, potlesku a obdivu jako ti, co si denně cpou do nosu nejdražší prášek do pečiva na světě.“
Totální krach

Vztah vzal za své hned dvakrát. Nejprve zběhla do manažerské stáje Karla Svobody, jeho kamaráda a souseda v Jevanech, a pak mu tři dny před Vánoci 1998 utekla i z domova. Krach byl završen. Od té doby pořád utíkala. Ze vztahů i v muzice…



Přečtěte si
mylly
6. 5. 2014 • 18:15

No, to je dobrý. Nikdo si nemá brát život. Ať p. Štaidl dělal co se mu líbilo, nic to nemění na tom, že nikdo nemá právo si brát život. Jak by to na tom světě vypadalo? Každý, až na pár vyjímek, které neznám, má nějaký trápení. A každý má své povinnosti. Manželka pana Štaidla se třema dětma také měla jiné představy o životě než že se objeví Iveta a všichni budou říkat, jaký je Iveta chudák, jak o ni musí pečovat a ona se o Ivetu ještě starala. Je mi Ivetky moc líto, ale mohla tu ještě být. Dnes je úpně jedno, co na ni kdo tajil. Dnes už je i je jedno, co kdo ví. Alespoň Ivetce................Takže netuším, pro koho je napsaná tato óda na pana Štaidla. Ivetka si ji už nepřečte, aby se zastyděla a dala se dohromady a pro ostatní asi význam nemá...............

lillyli
6. 5. 2014 • 17:33

No, ještě Dianu do toho zapleťte, popletové. Tohle se točí jen kolem několika bláznů, závisláků a exibicionistů.

lillyli
6. 5. 2014 • 17:31

Ty ses tu naklonoval? Štaidla se nazastávám, byl jaký byl...ale je jasné, že o něj usilovala více Iveta než on o ni. A jak už mnozí psali..mozek mu spadl do kalhot, jinak by nemohl udělat tak fatální chybu a uplést si dítě s někým takovým. Už ho mohl varovat ta kauza s Třískou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.