Nemocný Dalibor Gondík: Už 14 let umírám, pro rodinu jsem odepsaný... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocný Dalibor Gondík: Už 14 let umírám, pro rodinu jsem odepsaný...

Dalibor s Theodorem při televizním vaření.
Dalibor s Theodorem při televizním vaření. (TV Nova)

Dlouhých 14 let žije s vědomím, že epilepsie může udeřit. Dalibor Gondík (43) nikdy o své nemoci nemluvil. Až teď po svém posledním záchvatu, kdy zůstal ležet na ulici odkázaný na cizí pomoc. Kvůli nemoci přišel na čas o řidičák, bere léky a hlídá se. Trápí ho, že už doma nemůže fungovat tak, jak byl zvyklý.

Dalibore, jak se cítíte?

„Mám nasazenou léčbu a když zabere, mohlo by se za rok vrátit vše do normálu.“

Jak vás nemoc omezuje?

„Poměrně výrazně. Nejvíc tím, že nemůžu řídit. Začal jsem jezdit hromadnou dopravou. Je to vynikající, ale vadí mi, že nemůžu pro rodinu nic udělat. Nemůžu vyrazit na velký nákup, přivézt nic tátovi, syna neodvezu, kam potřebuje. Takové praktické věci jdou těžko, ale to se nedá nic dělat.“

Kdy jste zjistil, že máte epilepsii?

„Epilepsie se u mě objevila před 14 lety, ale zase zmizela. Nijak jsem se neléčil, teď se to vrátilo. Ty důvody se těžko hledají, ale byl jsem ve velkém pracovním vypětí, stresu, a to všechno dohromady to asi odstartovalo.“

Kdy jste měl poslední záchvat?

„Letos na pražském Smíchově přímo na ulici. Poměrně dlouho jsem o sobě nevěděl. Někdo se mě tam ujal a zavolal záchranku. Rád bych ho našel, protože jsem mu vděčný, že zabránil tomu, aby mě okradli. Zůstalo mi úplně všechno. I to, co jsem držel v ruce. To je dnes docela zázrak.“

Za vaším drastickým hubnutím je také epilepsie?

„Moje váha s nemocí naprosto nesouvisí. Naopak se o sebe teď víc starám. Kvůli nemoci jsem úplně přestal pít alkohol, začal jsem běhat, zdravě jíst a vůbec měnit celý životní styl. Je fakt, že na některých fotkách vypadám jako smrt, ale důležité je, že se cítím dobře.“

Syn vaří, je jako Míša kulička

Jeden jako za groš kudla, druhý jako otesánek. Řeč je o synovi a otci Gondíkových. Zatímco Dalibor, který propadl běhání a zdravému životnímu stylu, na sobě nemá ani gram tuku navíc, jeho syn Theodor (13) vypadá jako Míša kulička.

Theodor zkrátka na rozdíl od svého táty má raději
jídlo než sport. „U nás doma vaří Theodor, je to specialista na maso,“ pochlubil se Gondík. Je tak docela možné, že se z Theodorovy záliby stane jeho povolání a vyroste z něj nový Jamie Oliver, což je anglický mistr kuchař, podle jehož receptů rád vaří!



Přečtěte si
marais
18. 6. 2013 • 09:55

Držím mu palce, at vše ustojí.

abvydavatelstvi
16. 6. 2013 • 16:25

Měl by si nechat udělat CT vyšetření hlavy jestli tam nemá nádor když má epileticke záchvaty..... někdy to trvá dost dlouho než se rakovina projeví ..... a měl by pít co nejvíc čerstvého koziho mléka.... zdravotní potíže časem zmiznou..

denia
16. 6. 2013 • 10:44

Zaujalo mě,že přestal pít alkohol.To je to nejzásadnější co se u epilepsie nesmí.A on ví o té nemoci 14 let !!! A řídit je prakticky také zakázané,až někoho zabije protože dostal záchvat,tak se to bude omlouvat čím ???

franckajagrova
16. 6. 2013 • 00:35

Mě zaujal titulek : Dominik Hašek, partner Libuše Šmuclerové Ano,už to není bývalý hokejista,ale teď o něm napsali tak,že to vyznělo že je slavnější právě Šmuclerová ! Jako když napíšou partner Lucie Bílé a podobně !

illis
15. 6. 2013 • 13:18

S prominutím, u Dominka Haška není diskuze, proč asi? Titulek je opět vařený z vody , pouze pomačkané plechy, když byl schopný vyplnit formulář o nehodě, tak to pro něho nebylo tak hrozné . Řidička z auta před ním skončila hůře, takže jí mělo být věnováno více pozornosti .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.