Masakr na premiéře posledního Batmana: Muž (24) zastřelili 14 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Masakr na premiéře posledního Batmana: Muž (24) zastřelili 14 lidí!

Na premiéře nejnovějšího filmu o Batmanovi se střílelo
Na premiéře nejnovějšího filmu o Batmanovi se střílelo (reprofoto SkyNews, ara)

Masakrem skončila premiéra filmu Temný rytíř povstal v americkém Denveru. Muž v plynové masce filmového záporáka Banea zastřeli 14 diváků, z nichž tvořily většinu děti a dalších 50 lidí těžce zranil.

Takový start si tvůrci nejočekávanějšího filmu letošního roku určitě nepředstavovali. Nejnovější příběh komiksového hrdiny Batmana od režiséra Christophera Nolana je spjaty s tragickou událostí ještě dříve, než stačil dorazit do kin. Diváci, kteří měli možnost vidět film na slavnostní premiéře, se už ze sálu nevrátili domů.

Podle očitých svědků byl útok nečekaný a diváci se domnívali, že jde o show doprovázející projekci. Útočník, čtyřiadvacetiletý James Holmes měl v době útoku na sobě kostým záporné postavy z Batmana Banea. Většinu z potvrzených obětí tvoří děti, které na film dorazily v doprovodu rodičů.

Akční snímek, v němž není o násilí nouze, se nakonec střetl s realitou, která je mnohem drsnější než to, co se odehrává na filmovém plátně.

Důvod masakru v Denveru není dosud znám. Podle prvních názorů film nedosahuje kvalit svého přerdchůdce Temného rytíře, který celosvětově vydělal přes miliardu dolarů.

Do českých kin film Temný rytíř povstal dorazí 26. července. Budou projekce doprovázet přísná bezpečnostní opatření?

 

 

 

Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.