Vondráčková a Matušková: Waldemara chtěly obě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Vondráčková a Matušková: Waldemara chtěly obě!

O Waldemara Matušku usilovala nejen Olga, ale i její přítelkyně Helena. Nakonec zůstali všichni tři velmi dobrými přáteli.
O Waldemara Matušku usilovala nejen Olga, ale i její přítelkyně Helena. Nakonec zůstali všichni tři velmi dobrými přáteli. (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Helena Vondráčková (63) a Olga Matušková (63) se přátelí přes čtyřicet let, ale jen málokdo už dnes ví, že svého času byly konkurentkami!

O legendárního Waldemara Matušku (†76), Olinčina zesnulého manžela, totiž stála i Helena! „Walda byl úžasný člověk, já jsem si na něj taky kdysi myslela,“ přiznala Vondráčková poprvé na křtu svého nového DVD. Co na to Olina? Prohlášení doprovodila ironickou grimasou!

Helena a Olga se poznaly, když jim bylo osmnáct let. „Mně vlastně sedmnáct, jsem o rok mladší,“ směje se Olina, která se tehdy jmenovala Blechová. Obě obdivovaly zpěváka Waldemara Matušku, obě k němu vzhlížely, ale jen jedna ho »ulovila«. Že si na Waldu kdysi myslela i jeho kolegyně Helena, Olinu překvapilo.

„Ale nebylo by to nic zvláštního. V té době na něj myslelo tolik ženských. Můžu vám říct, že boj o Waldu mezi námi dvěma nikdy nebyl a kvůli tomu ani nevznikl žádný spor,“ přiznala deníku Aha! Matušková, která s manželem v 80. letech emigrovala na Floridu a domů do Prahy se už natrvalo nikdy nevrátili.

Na skok se sem však vraceli vždy rádi, a vrací se i Olina, která po Waldemarově smrti zůstává sama. V těchto dnech v Praze vyřizuje poslední zbytky pozůstalosti po manželovi a vyklízí pražský dům, který prodala. Během své návštěvy se coby kmotra zúčastnila i křtu DVD Helena – Já půjdu dál.

„Na tom DVD jsme taky našly krásný záběr k písni Kam zmizel ten starý song, což je píseň, kterou jsme s Waldou točili v Rokoku. Walda je v tom záběru tak krásný, řekla bych, že ve svém životním rozpuku, krásně se tam na mě dívá... I proto jsem pozvala Olinku na křest,“ prozradila Vondráčková.



Přečtěte si
illis
21. 5. 2011 • 16:12

ženská, když ví co chce, tak to většinou také dostane. Co by byla Blechová bez Matušky, nic, možná by zpívala s Pánkovci při Televarieté. Když jsem viděla ten dům co za něj skásla 35 milionů , tak jsem se chytala za hlavu. Všechno staré, tudíž nepoužitelné, rozesmála mne věta bazén hned u domu. Nový majitel bude muset hodně bourat, hodně stavět a kompletně zařídit. Minimálně dalších 10 milionů kompletní přestavba spolkne. Ale co, Olča má své miliony, že je dostala za starý barák, to jí je jedno.

setug
19. 5. 2011 • 18:53

Matuška měl vybnráno, byla to Jitka Zelenohorská. Blechová jí ho odloudila.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.