Příběh jako z pohádky: Popelka Kate! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Příběh jako z pohádky: Popelka Kate!

Kate Middleton pár chvil předtím, než řekla »ANO« následníkovi britského trůnu princi Williamovi. Teď už je z prosté dívky Její královská Výsost, vévodkyně z Cambridge.
Kate Middleton pár chvil předtím, než řekla »ANO« následníkovi britského trůnu princi Williamovi. Teď už je z prosté dívky Její královská Výsost, vévodkyně z Cambridge. (Mediafax/EFE, Profimedia.cz, ara)

Čtěte příběh, kterak prostá dívka ke štěstí přišla a budoucího krále vyvdala. Ten nejzákladnější vzorec většiny pohádek se zhmotnil právě včera v 12.16 hodin, kdy v Londýně slečna Kate Middleton špitla své »I do«, tedy »Ano, beru«, a stala se manželkou následníka britského trůnu, prince Williama z Walesu.

Tisíckrát obehraný je příběh Popelky a přece zůstává jímavý! A Britové si jej prožili i s onou sladkou svatební tečkou. Jen prince Williama neuhranula neurozená kráska na bále, ale o poznání současněji – na módní přehlídce. Psal se rok 2002, když mu padla do oka dívka předvádějící průsvitné šatičky. Znal ji zběžně z univerzity St. Andrews, kde oba studovali dějiny umění. Neváhal ani chviličku a oslovil ji.

„Já jsem Kate, Kate Middleton. Nesmírně mě těší,“ div že neudělala pukrle. V té době byla z každého setkání se spolužákem modré krve perplex... „Vždycky jsem se strašně červenala, skoro jsem se mu vyhýbala. Nevěděla jsem, jak se před ním chovat,“ popsala později.

Stali se z nich přátelé, kteří se vídali častěji a častěji, až se z kamarádství někdy kolem Vánoc 2003 vyklubala LÁSKA! A z nenápadné šedé myšky, o které předtím za hranicemi rodného Readingu skoro nikdo neslyšel, se stala celebrita sledovaná na každém kroku.

I tahle love story ale dostala trhliny. V roce 2007 udeřila na Williama s Kate krize. On se až příliš točil kolem jiných slečen, ona se cítila zanedbávaná. A tak se během dovolené ve Švýcarsku, kde je mimochodem o tři roky dříve paparazzi prvně vyfotili při polibku, dohodli na rozchodu. „Z našeho vztahu se vytratila radost,“ sdělili stroze.

Nikdo tenkrát netušil, zda se jejich cesty nerozešly nadobro. Do roka si ale William vybojoval Katino srdce zpět a od té doby celá společnost už jen vyhlížela zásnuby. V tisku se uštěpačně spekulovalo, že si William Kate nikdy nevezme, dokonce jí udělili přezdívku »čekající Katka«. Jenže pak přišel říjen 2010 a malá chatka na dovolené v Keni. Zde, daleko od civilizace, se z Popelky stala princezna. William se vytasil s prstenem své matky, princezny Diany, a požádal Kate o ruku!

V listopadu zasnoubení následníka trůnu oficiálně potvrdil i Buckinghamský palác a včera, 29. dubna 2011, se konala velká svatba! Popelka z Readingu se stala Její královskou Výsostí, vévodkyní z Cambridge, a takřka jistě jednou obsadí stolec po boku britského krále!

Tak nechť, jako ti šlechtici v pohádkách, žijí šťastně a spokojeně až do smrti...

Místo tří oříšků tři žaludy

Osud Kate Middleton je často srovnáván s tím, jak přišla ke štěstí chudá pohádková Popelka. Její příběh je populární i za hranicemi. V Německu se jmenuje Aschenbrödel, v angličtině pro změnu Cinderella. Ale její osud je vždy stejný jako té, kterou nezapomenutelně ztělesnila v roce 1973 herečka Libuše Šafránková (dnes 57) ve filmu Tři oříšky pro Popelku.

Z »neviditelné« dívky se stala princezna. Jako v případě Kate Middleton. Ta si na svůj erb nechala vyobrazit tři žaludy z dubů v jejím rodném kraji. Snad místo oříšků? A pak že život není pohádka....



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.