Josef Kemr: Bohatství odkázal mladé milence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Josef Kemr: Bohatství odkázal mladé milence!

Fotografie
Fotografie (internal)

Patnáct let po smrti Josefa Kemra (†72), který dodnes září každé pondělí v televizí Nova reprízovaném seriálu Chalupáři, objevil deník Aha! jeho přítelkyni, která herci zpříjemňovala podzim jeho života! O dvacet let mladší herečka a asistentka režie Národního divadla Marika Skopalová, sestra známého herce Svatopluka Skopala (59) ze seriálu Vyprávěj, však nejen zaplnila prázdné místo v Kemrově srdci po smrti jeho ženy, ale stala se i předmětem nenávisti mezi Kemrem a další legendou – hercem Rudolfem Hrušínským (†73)!

Jak to bylo se ženami v životě hluboce věřícího a uzavřeného herce, jakým Josef Kemr bezpochyby byl? Životní lásky měl pouze dvě, potomky ale ani s jednou z nich nezplodil. Jeho první ženou byla herečka a divadelní režisérka Eva Fousková, kterou po její smrti nahradila herečka, která se dodnes objevuje na prknech Kemrova milovaného Národního divadla a pracuje v něm také jako asistentka režie, Marika Skopalová.

„Marika je nevlastní sestrou herce Svatopluka Skopala. Josef ji měl velmi rád, ale po smrti své ženy Evy už se neoženil. Jen si s Marikou vyměnili takové prstýnky,“ prozradil deníku Aha! Jan Kemr, hercův příbuzný a kronikář rodu Kemrů.

Dodnes žije i Kemrův bratr Ludvík (90), který však zřejmě na paní Mariku nevzpomíná v nejlepším. „Měl problémy s pozůstalostí po bratrovi, který odkázal majetek své přítelkyni. Když za ní přijel a požádal o dva obrazy, na kterých byli jeho rodiče, nepochodil. Nabídla mu jen nějaké svršky po Josefovi,“ povzdychl si Jan Kemr v jednom z dřívějších rozhovorů.

Jádrem sporu byla jeho »podzimní láska« i ve vztahu k letitému příteli Rudolfu Hrušínskému, jehož jméno společně se svým a své ženy nechal vyrýt do zlatých šroubů použitých při rekonstrukci Zlaté kapličky v roce 1981. Hrušínský totiž jednou v žertu plácl Mariku po zadku, což mu katolicky založený Kemr už nikdy neodpustil.

„My z okolí jsme to brali jako takovou žabomyší válku, ale Kemr to nemohl přenést přes srdce a měl to Hrušínskému za zlé. Myslím, že to bylo zbytečné, ale pramenilo to i z jeho uzavřené povahy a taky z toho, že onu dámu měl moc rád, zatímco ze strany Hrušínského to byla jenom taková legrácka...,“ vzpomíná rozhlasový režisér Karel Weinlich, kamarád obou herců.

Josef Kemr jako Bohouš Císař v seriálu Chalupáři s Jiřím Sovákem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.