Herec Jaroslav Moučka (85): Opuštěn v sanatoriu! Manželka ho dala do ústavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Jaroslav Moučka (85): Opuštěn v sanatoriu! Manželka ho dala do ústavu!

Před více než rokem ještě chodil populární herec na nákup, dnes je jeho zdravotní stav podstatně horší.
Před více než rokem ještě chodil populární herec na nákup, dnes je jeho zdravotní stav podstatně horší. (Aha! – Martin Hykl, ara)

PRAHA – Herecká legenda Jaroslav Moučka (85) je stále v rehabilitačním ústavu, kde se již přes půl roku zotavuje po operaci a bojuje s postupující Parkinsonovou chorobou. Většinu času zde tráví sám. Jeho manželka Jiřina se už o manžela nestíhá starat, navíc je také dost nemocná…


„Nevím, mám plné ruce práce se svým vlastním zdravím,“ odbyla nás Jiřina Moučková, když jsme se zajímali o aktuální zdravotní stav jejího slavného manžela, známého z řady normalizačních seriálů jako Okres na severu či Plechová kavalerie, ale i vypravěče populárního večerníčku o strýčku Fidovi. Sdílná paní Jiřina nebyla ani při otázce, jakou operaci to vlastně Moučka před časem podstoupil. „To vás nemusí zajímat, s čím byl na operaci, já to vlastně sama také nevím,“ rozzlobila se a položila telefon.

Kliknutím zvětšeteOpravdu se kvůli vlastním potížím o svého nemocného manžela přestala zajímat a starat? Těžko věřit, že by ho nechala napospas jeho problémům samotného v sanatoriu, a ani se nezajímala o jeho stav. Nebo jen nechce o jeho stavu mluvit?

Kliknutím zvětšeteV nedobrém zdravotním stavu je Jaro-slav Moučka už od loňska, kdy při rehabilitaci v žižkovském sanatoriu upadl a přivodil si zranění hlavy, kvůli kterému byl několik týdnů ve vinohradské nemocnici. Svůj poslední rozhovor poskytl Moučka před více než rokem deníku Aha! o svých 84. narozeninách, kdy si stěžoval, že se mu kvůli postupující Parkinsonově nemoci čím dál tím hůře chodí.

Jeho nejslavnější role

Okres na severu
Synové a dcery Jakuba skláře
Plechová kavalerie
Nemocnice na kraji města
Dalskabáty hříšná ves
Bouřlivé víno
Muž na radnici
Parta hic
Velká filmová loupež
Chalupáři
Nejmladší z rodu Hamrů
F. L. Věk
Smrt černého krále
Čtyři vraždy stačí, drahoušku
Na kolejích čeká vrah
Svatby pana Voka
Vrah skrývá tvář
Dařbuján a Pandrhola

Co je to Parkinsonova choroba

Těžké onemocnění centrální nervové soustavy, které souvisí s úbytkem nervových buněk v mozku. Pacient postupně není schopen ovládat a kontrolovat svůj pohyb. Častým projevem je i třes a poruchy řeči. Jde o nevyléčitelnou nemoc, existují jen prostředky, které zmírňují projevy choroby. V Česku trpí Parkinsonovou chorobou 10 000 až 15 000 lidí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.