Čtyřletá dcera Jandové: Vyšplhala na 18 m vysokou věž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čtyřletá dcera Jandové: Vyšplhala na 18 m vysokou věž!

Marta to dceři přeje, strach o ni má ale pořád.
Marta to dceři přeje, strach o ni má ale pořád. (Foto Aha! – Marek Pátek, Instagram.com, ara)

Místo plyšových medvídků už pomalu shání horolezecká lana a mačky. Dceři Marty Jandové (43) jsou teprve čtyři, už teď ale Marušku horolezci zaškolují do tajů lezení. Pokořila i osmnáctimetrovou věž! 

„Visí za jednu ruku v pěti metrech na laně a ještě se u toho chechtá. Když leze, tak si u toho zpívá. Prostě ji to strašně baví, na stěnu by chtěla snad každý den,“ prozradila deníku Aha! zpěvačka a matka »pavoučí« dcery. Těžko uvěřit, že popisovala zálibu malé Marušky, která ještě ani nechodí do školy! „Asi jí budeme muset na chatě udělat lezeckou stěnu, aby si to užila. Je to blázínek,“ poznamenala Marta.

Potatila se

Pomalu to vypadá, jako by vnučku Petra Jandy (75) z Olympiku stejně jako Spidermana kousl radioaktivní pavouk a přivodil jí schopnost vylézt úplně na všechno. „Ona lezla úplně odmalička – po topení, oknech, skříních... Absolutně nemá strach z výšek. Když ji to takhle baví, tak ji manžel vzal na stěnu, protože i on dříve chodil hodně lézt,“ svěřila Aha! zpěvačka, která má za manžela gynekologa Miroslava Vernera (39).

Padá do žíněnek

Jejich dcera tak chodí jednou týdně do kroužku a pod vedením zkušených horolezců piluje svou techniku. „Vím, že jednou zdolala věž, která má osmnáct metrů. Jinak ale na kroužku lezou nejvýš do dvou tří metrů a mají pod sebou tlusté žíněnky,“ dodala Jandová.

Máma má strach z výšek!

Zálibu své dcery Marta Jandová rozhodně nesdílí. Právě naopak! „Jednou jsem to zkusila s ní, ale mám strach z výšek. Když mám nohy ve dvou metrech, tak už se bojím, že to nezvládnu. Navíc od té doby, co jsem si v létě zlomila kost v chodidle, mám pocit, že mi ta noha nedrží. Nemám v ní oporu,“ svěřila Aha! zpěvačka.

 Marta Jandová má na svém Instagramu několik videí, kde učí německá slovíčka. Tentokrát natočila video se svým tátou, Petrem Jandou.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vigela
21. 2. 2018 • 18:28

Šikovná a kouzelná holčička. Marta mi je sympatická, líbí se mi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.