To je hrozné! VRAŽDA ŠKOLAČKY (†14) U GOTTOVY ROUBENKY: Panika a strach místních! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

To je hrozné! VRAŽDA ŠKOLAČKY (†14) U GOTTOVY ROUBENKY: Panika a strach místních!

Dům je 400 metrů od roubenky rodiny Karla Gotta.
Dům je 400 metrů od roubenky rodiny Karla Gotta. (Foto Aha!: Jakub Poláček, ara)

V odpočinkovém ráji Karla Gotta (78) – v Doubici na Děčínsku, kde staví roubenku pro Mistrovu rekreaci jeho rodina, byla zavražděna školačka (†14). Ze světa ji měl sprovodit jeden z místních mužů (35). Jeho běsnění unikla druhá dívka (16), ta bojuje v nemocnici o život.

Panika v poklidné vsi, kterou v neděli otřásla hrůzná událost. Lidé ve vesnici měli obavy, co bude dál. Útočníka znali, šuškalo se, že má psychické problémy. „Nikdy se ale podivně nechoval. Chodil i do hospody a byl v klidu,“ řekla Aha! žena, která se s ním znala. „Všichni jsme z toho smutní. Obviněný byl místní,“ potvrdil starosta Doubice Jan Drozd.


Přišly k němu?
K hrůzné události došlo v domě, kde žil v pronájmu. Je 400 metrů od chalupy Gottových. „Před časem barák prodal a hledal něco většího, kde by mohl chovat koně. Staral se o tři, ty měl ustájené jinde, a o psa. Ten teď skončil v útulku,“ pokračoval muž ze sousedství. Co dívky v mužově domě dělaly, nikdo ze sousedů netuší. Z vesnice ani jedna není a jejich rodiny tam nemají ani chalupu. Jen starší z nich, kterou nyní našli 10 kilometrů od místa činu, tam už prý v minulosti viděli.
Hrozí mu doživotí
Policistům byl hrůzný čin nahlášen v neděli brzy dopoledne. „Nás na místo zavolala policie v neděli kolem 9.45 hodin. Bližší informace nemohu,“ Voleník, mluvčí krajské záchranné služby. Kriminalisté záhy dopadli právě místního muže, který se k vraždě nezletilé dívky a pokusu vraždy mladistvé doznal. „V současné době je pětatřicetiletý muž stíhán pro trestný čin vraždy na dvou osobách, kdy jedna z obětí je nezletilá,“ potvrdila včera policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Vyšetřovatel podal návrh na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu dvacet let nebo až doživotí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.