Sexy Kendall Jenner: Víme, jak hubne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sexy Kendall Jenner: Víme, jak hubne!

Kendall Jenner
Kendall Jenner (Foto: Instagram, ara)

Na všechny diety zřejmě vyzrála modelka Kendall Jenner (21), členka slavného klanu Kardashianů.  A stačil jí na to jen kyblík růžové barvy a štětec. Dočetla se totiž, že právě růžová potlačuje apetit, a hned to musela vyzkoušet.

Se svou novou zdí se hned pochlubila fanouškům a vysvětlila, proč si barvu vybrala. „Je vědecky dokázáno, že odstín růžové Baker-Miller člověka uklidňuje a snižuje pocit hladu. Řekla jsem si, že ve svém domě tuto barvu potřebuji,“ napsala. Práci samozřejmě přenechala jiným, s výsledkem je ale nesmírně spokojená. Zda slibovaný efekt skutečně funguje, nenapsala, ovšem štíhlá kráska by se měla ubírat spíš opačným směrem.



Mladá modelka kupodivu nenaletěla nikomu na špek, právě tento odstín skutečně vyvinul a jeho vliv testoval v 60. letech vědec Alexander Schauss. Nejdřív ho testoval na sobě a svém asistentovi, později k experimentům přemluvil i vedení několika nápravných zařízení. Zjistil, že pohled na tuto barvu snižuje frekvenci srdeční tepu a uklidňuje dýchání. Ve vězení se pak ukázalo, že chovancům stačilo 15 minut v takto vymalované cele, aby se snížila možnost agresivního a násilného chování. Po 15 minutách už se ale snažili nátěr seškrábat vlastními nehty. Na Univerzitě Johnse Hopkinse pak při dalším výzkumu zjistili, že v rámci uklidnění stresu redukuje pohled na barvu i pocit hladu, tedy u třetiny z 1700 testovaných.

Můžete mít i modrý pokoj…
Chuť k jídlu ale neovlivňuje jen růžová Baker-Miller, míň lidé snědí, prý, i když vidí modrou. Podle studie uveřejněné v časopisu Appetite strávníci, kteří jedli pod modrými světly a z modrých talířů, zkonzumovali méně než ti, kteří měli červené či žluté. Časopis Shape informoval o tom, že modrá je »nechutná«, protože se v přírodě objevuje velmi vzácně a lidé na ni proto automaticky nemají chuť.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.