MIMINKO VERONIKY ŽILKOVÉ: Tady se to stalo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

MIMINKO VERONIKY ŽILKOVÉ: Tady se to stalo!

PRAHA – Deník Aha! byl u toho, když byla celá motolská nemocnice na nohou! Na konci víkendu totiž zdejší doktoři přijímali malého Melichárka (16 dnů) Veroniky Žilkové (45) a Martina Stropnického (50)!


● Tajné foto z převozu
● Poplach v nemocnici

Ten měl štěstí v neštěstí, když jen tak tak unikl při převozu z Podolí fatální nehodě!

Na transport malého pacienta z podolské porodnice sice doktoři použili speciální novorozenecký modul, jenže navzdory modernímu přístroji byl převoz dítěte velkým rizikem! Osudným se totiž málem stal malému Melichárkovi nepozorný řidič, který během jeho převozu nezaregistroval houkačku sanitky. „Sanitka s Melichárkem musela vjet do protisměru, aby nepozorného řidiče předjela,“ tvrdí deníku Aha! očitý svědek události. Melichárkovi by v případě, že by v druhém směru jelo auto, nepomohl ani speciální modul, ve kterém byl transportován. Ten se stará o monitorování základních životních funkcí dítěte a obsahuje infuzní dávkovače na léky, odsávačku, či dýchací přístroj. Jenže v případě bouračky…

Kliknutím zvětšete„Každý převoz je rizikový. Stačí nepozornost nějakého řidiče, a tragédie je na světě,“ přiznává jeden z doktorů, který však nechce uvádět své jméno. Přesto se zdravotní stav malého Melichárka lepší a doktoři děkují Bohu! Zatímco doteď byli vděční za každé Melicharovo nové ráno, nyní si dovolují první dlouhodobější prognózu. Do tří týdnů má být Melichar z motolské nemocnice doma!

Melichar je v Motole na dětském oddělení ARO pod cizím jménem a pečuje o něj přednosta dětské chirurgie Jiří Šnajdauf, který je u nás největší kapacitou na problémy spojené s brániční kýlou, se kterou se narodil i malý Melichar.


Autor: Josef Koukolíček

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.