Jak se Karel Gott (75) zapletl s kmotrem Mrázkem (†47)? Pěkně ho podvedl! Máme vyjádření Mistra... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jak se Karel Gott (75) zapletl s kmotrem Mrázkem (†47)? Pěkně ho podvedl! Máme vyjádření Mistra...

1993-Foto ze zahájení činnosti Interpo: Karel Gott,Miroslav Provod, Frantiček Mrázek,František Zelenický
1993-Foto ze zahájení činnosti Interpo: Karel Gott,Miroslav Provod, Frantiček Mrázek,František Zelenický (Foto: Aha! - ara)

Celý národ včera večer viděl vzestup a pád člověka, který se od kšeftu s digitálními hodinkami posunul až na pozici šedé eminence české politiky! Televize Nova totiž v premiéře odvysílala film Příběh kmotra, který režisér Petr Nikolaev (57) natočil podle knihy Jaroslava Kmenty (45) Kmotr Mrázek. Ta popisuje život skutečného podnikatele Františka Mrázka (†47).

Ve filmu hraje řada slavných herců. Kmotra Františka Vedrala (tak ho pro snímek přejmenovali) ztvárnil Ondřej Vetchý (52). Policejního vyšetřovatele si střihl Lukáš Vaculík (52). Málokdo ovšem ví, že sám skutečný kmotr Mrázek řadu herců, zpěváků a dalších lidí ze showbyznysu osobně znal.

Gott: Z nadace jsem rychle vystoupil
František Mrázek např. krátce spolupracoval se zpěvákem Karlem Gottem (75). Ten ale absolutně neměl tušení, že je podnikatel napojený na organizovaný zločin. Oba se seznámili v roce 1993, kdy Gott kývl na Mrázkovu nabídku, aby se stal šéfem Nadace Interpo. Ta finančně pomáhala rodinám, jejichž otec-policista zemřel při výkonu služby. „Karel Gott, který byl čestným prezidentem nadace, z ní kvůli podezření, že se v ní perou špinavé peníze, odešel,“ řekl před časem Mrázkův kamarád, podnikatel Miroslav Provod (59).


„Já jsem tehdy z Nadace Interpo velmi rychle vystoupil, protože jsem neměl čas se tomu věnovat. Tím pádem jsem nevěděl, co tam probíhá. Takže jsem to tam nemohl nechat běžet pod svým jménem. Oni to pochopili. Tak jsme se v dobrém rozloučili,“ prohlásil Gott.

Párty v pivovaru 
s Michalem Davidem
Nejen s Karlem Gottem se Mrázek znal. V 90. letech také např. spolupracoval se zpěvákem Michalem Davidem (56). Ten podle archivních záběrů zpíval v roce 1995 na plese českokrumlovského pivovaru Eggenberg, který Mrázkovi patřil. „Ty jeho ativity jsem skutečně neznal,“ řekl Michal David před lety MF DNES.
Vyjádření Karla Gotta
l Jak důvěrně jste se znal s Františkem Mrázkem?
„Znal jsem se s ním jen povrchně. Nevím, co bych vám měl o něm vyprávět. Jakmile o něm začnu mluvit, bude to zavádějící. To by mohlo vyvolat dojem, že jsem s ním jel v nějaké partě. To ne. To opravdu nebudu.“

l Vy se znáte z doby před rokem 1989, nebo až potom?
„Až potom.“

l Až v souvislosti s Nadací Interpo?
„Ano. Dělal na mě dobrý dojem. Skvělý člověk, humorný, milý. Nevím, co bych o něm řekl jiného.“

l A zaregistroval jste někdy zprávy...
„... ne, to ne.“

l ...zprávy, že je Mrázek napojen na organizovaný zločin?
„Tak to už vůbec ne. To jsem nezaregistroval.“



Přečtěte si
jity
24. 11. 2014 • 10:27

Komu ten Gott to stříbro krade jsi nám ještě nesdělila, paní komisařko.

mekanik
23. 11. 2014 • 17:16

bel

beladona
23. 11. 2014 • 17:09

mekanik

sestrasestry
23. 11. 2014 • 16:51

To není dobrá výmluva. Každý ale mlží, kyž má máslo na hlavě.

sestrasestry
23. 11. 2014 • 16:50

Všaj právě toto také KG jednou zminil, má být normální že bohaté mafie osloví a chce desátky. je jasné, ýe taková situace je těžká. nevím jak to bylo s vilou v Jevanech a Moťovským, ale prodal mu ji poměrně levně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.