Pitka po pohřbu režisérky Chytilové: Kdo se plazil po zdi a kdo utekl z krematoria? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pitka po pohřbu režisérky Chytilové: Kdo se plazil po zdi a kdo utekl z krematoria?

Alkohol na slunci Bolka zmohl tak, že se musel opřít o zeď.
Alkohol na slunci Bolka zmohl tak, že se musel opřít o zeď. (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, herminapress.cz, koláž Ahaonline.cz )

Se zesnulou Věrou Chytilovou (†85) spojovalo Bolka Polívku (64) víc než běžné pouto režisérky a herce. Po obřadu se Bolek svěřil, že Věra pro něj byla druhá máma. „Chtěla, aby byli lidé lepší a dělala pro to, co mohla,“ řekl s obdivem herec. Taky svou druhou matku pořádně zapil. Hned z obřadu zamířila parta do nejbližší hospody. Jídlem se nezdržovali, zato zesnulou pořádně zapili. Polívka tak statečně, že se po pár skleničkách zmoženě plazil po zdi.

Oba byli velcí milovníci zvířat a dávali si živé dárky. „Dal jsem Věře psa a ona mi darovala postupně dokonce dva,“ prozradil Polívka.
Protože se říká, že režisér a maminka mají vždycky pravdu, měla tak Chytilová jako druhá máma pravdu hned dvojnásobnou. „Někdy jsem se s ní přel, ale pak jsem musel uznat, že to má vymyšlené. Ona by stejně nedala pokoj, kdyby nebylo po jejím,“ konstatoval Bolek.


Při smuteční řeči zavzpomínal, jak kdysi režisérku navštívil u ní doma ve vile v pražské Troji zahraniční novinář. Užasl a zeptal se, jak může natočit Panelstory a sama bydlet v takové vile. Chytilová ho v mžiku vyrazila. Byl to nejkratší rozhovor v historii.
„Byla svá, věděla, co chce a šla za tím,“ řekla s obdivem režisérka Olga Sommerová (66). Kolegy režiséry se to na pohřbu jen hemžilo. Přišli například Jaroslav Brabec (59), Helena Třeštíková (66), Jan Hřebejk (46) a Jiří Menzel (76).
Po obřadu se rodina a smuteční hosté v čele s Polívkou přesunuli do nedaleké restauraci, kde herec nejednou zapil nebožku.

Menzel utekl z krematoria! Co se mu stalo?

Jiří Menzel, který přišel do pražského strašnického krematoria na obřad skoro poslední, najednou koukl na mobil a vypálil ze smuteční síně, jako by mu za patami hořelo.

Jiří Menzel, který přišel do pražského strašnického krematoria na obřad skoro poslední, najednou koukl na mobil a vypálil ze smuteční síně, jako by mu za patami hořelo.



Přečtěte si
egyptanka
23. 3. 2014 • 09:11

Někteří zase měli příležitost se pořádně ožrat.

marie60
22. 3. 2014 • 12:32

Bolek musí všechno zapíjet.Divím se, že ho neranilo. Frňák má už od chlastu celý fialový.

hrabenkaostrovinova
22. 3. 2014 • 12:27

Do krematoria by měl být zákaz mobilů. Jak dlouho jsme mohli zcela bez nich a najednou to nejde ani na krok?

zadnice
22. 3. 2014 • 10:43

Ach vy ubozí "bulvární novináři"!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.