Nejsilnější Češka kope krumpáčem studny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nejsilnější Češka kope krumpáčem studny!

Ve studni je mladá maminka jako doma.
Ve studni je mladá maminka jako doma. (pro Aha!: Ivan DOSTÁL)

OSVĚTIMANY – Přes den kope studny a k tomu ještě stihne závodit v páce. „Sílu mám asi po tátovi, je to v širokém okolí dobře známý dříč,“ přemítá mistryně republiky v páce a pátá nejsilnější žena Evropy Veronika Ondráčková (26) z Osvětiman na Slovácku.

Závodně se Ondráčková páce věnuje teprve třetí rok. Trénuje denně – ovšem místo posilovny zcela specifickým způsobem. Jako možná jediná žena na světě je totiž profesí studnařka. „Je to hodně namáhavá práce, naši tříčlennou partu, tedy kamaráda, mého muže a mne, znají na celé jižní Moravě. Právě teď se lopotíme ve Zlíně-Malenovicích, už jsme dvanáct metrů pod zemí a voda pořád nikde,“ otírá si pohledná dívka pot z čela. K její běžné práci patří třeba to, že se spustí do hluboké tmavé studny a tam pracuje se sbíječkou nebo krumpáčem.

„Síly mám na rozdávání, několikrát mi to pomohlo ve velice složitých situacích,“ vzpomíná na příběhy, u nichž se normálním smrtelníkům tají dech. Musela třeba opaskem zpacifikovat splašeného hřebce, jindy jí zase svaly pomohly zachránit holý život, když ji přimáčkla mnohametráková kráva. „Tehdy mi opravdu zatrnulo, ta kráva měla obrovskou sílu, ale na několik pokusů jsem ji dokázala odtlačit, jinak by mne přimáčkla ke zdi,“ vzpomíná studnařka, která se v práci plně vyrovná nabušeným chlapům, co umějí doslova skály lámat.

Jinak je ale úplně obyčejnou ženskou. Miluje svého šestiletého synka a taky moc ráda jí. „Radost mi udělá třeba vepřoknedlozelo nebo báječně šťavnatý steak,“ směje se.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.