Václav Havel opět bojuje s průduškami: Sotva mluvím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Václav Havel opět bojuje s průduškami: Sotva mluvím!

Exprezident vystoupil včera na velkém charitativním večeru.
Exprezident vystoupil včera na velkém charitativním večeru. (Aha! – David Kundrát)

Za dobrotu na žebrotu! To si nejspíš pomyslel bývalý prezident Václav Havel (73), který včera večer dorazil svým hlasem a věhlasným jménem podpořit charitativní akci Konta Bariéry. Havel spolu s dalšími šestnácti českými osobnostmi údajně slíbil, že se na hodinu a půl promění v operátora, jehož úkolem je poděkovat lidem, kteří poslali peníze potřebným. A přestože se Havel produkci akce omluvil, že mu není nejlépe, ta jej donutila na místě zůstat!

To si Václav Havel nezaslouží! I když každoročně celý národ v tomto období sleduje jeho zdraví, produkce pořadu »Spolu proti bariérám« se k němu chová jako ke kusu hadru. Přestože mu předem neřekli, že jeho úkolem je zvedat telefony, snažili se jej i přes jeho prosby donutit, aby tak činil. Havel to ale nekompromisně odmítl. „Utekl jsem Dáše z domu. Jsem nemocný a přišel jsem jen proto, že jsem to slíbil. Nikdo mi neřekl, že mám telefonovat. Jak mám s těmi lidmi mluvit, když sotva lapám po dechu. Sotva mluvím,“ rozhořčoval se bývalý prezident, který ví, o čem mluví. Život se srdeční arytmií a půlkou pravé plíce není snadná záležitost. Tak alespoň v přímém přenosu poděkoval svým ženám. „K charitě mě dostala moje první žena Olga, které musím poděkovat. Ale nesmím zapomenout ani na Dášu, která mě zachraňovala. Přímo strhávala ze smrtelné postele,“ řekl v přímém přenosu dojatý Havel.

A nezhoršil se jen zdravotní stav exprezidenta, ale špatně je na tom i herec Jan Potměšil (43). Kvůli své indispozici se nemohl zúčastnit ani včerejšího přímého přenosu Konta Bariéry. Byl totiž v nemocnici. „Měl s námi být i Honza Potměšil. Bohužel je ale ve špitále, tak ho aspoň zdravíme,“ sdělil moderátor pořadu »Spolu proti bariérám« Marek Eben a v sále to jen zašumělo. Potměšil, který je již od roku 1989 upoután na kolečkové křeslo, ze všech celebrit totiž nejlépe ví, jak je pomoc druhých důležitá. „Jsem v nemocnici. Do Vánoc budu snad doma,“ svěřil se včera večer deníku Aha! herec, který nechtěl své zdravotní komplikace nijak specifikovat. „Někdo je v nemocnici s chřipkou, a u mě se jedná o jinou formu náhlého onemocnění. Je to běžná situace,“ snažil se zlehčovat situaci Potměšil, z jehož hlasu bylo zřejmé, že by raději byl se svými kolegy a pomáhal se získáváním peněz pro potřebné. „Někdy se stane, že člověk vypadne a potřebuje pomoc. Když totiž žijete s nějakým zraněním, tak je to nepředstavitelné,“ dodal Potměšil.

Celkem se za pomoci českých osobností vybralo na 16,5 milionu korun.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.