Spí jako Šípková Růženka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Spí jako Šípková Růženka

Mláďátko hrošíka liberijského se v zoologické zahradě ve Svatém Kopečku u Olomouce má čile k světu.
Mláďátko hrošíka liberijského se v zoologické zahradě ve Svatém Kopečku u Olomouce má čile k světu. (: ČTK)

OLOMOUC – Při volbě jména pro mláďátko hrošíka liberijského měli v zoologické zahradě ve Svatém Kopečku u Olomouce jasno.

Při volbě jména pro mláďátko hrošíka liberijského měli v zoologické zahradě ve Svatém Kopečku u Olomouce jasno. Bude to Růženka. Proč? „Samička zatím většinu dne prospí, proto si vysloužila pohádkové jméno,“ uvedla mluvčí zoo Hana Labská. S miminkem zatím moc zábavy není. Matka ho moc nekojí, a tak ho ošetřovatelky krmí čtyřikrát denně ředěným mlékem tatra z lahve. Růženka na váze přibývá, zatímco po narození vážila 5,4 kilogramů, teď po týdnu už má přes sedm kilo. Hrošík je pralesní zvíře, není způsobem života vázán na vodu tolik jako jeho příbuzný hroch obojživelný. Žije samotářsky, nanejvýš v páru nebo tříčlenné rodině. V nebezpečí neprchá do vody, ale snaží se zachránit útěkem. V zajetí se dožívá 30 až 40 let.

17.3.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.