Bankrotář Pomeje: Obsílky neminuly Bartošovou ani Kuklovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bankrotář Pomeje: Obsílky neminuly Bartošovou ani Kuklovou!

Pomejeho ženy to kvůli jeho exekucím neměly jednoduché. (Na snímku s Ivetou Bartošovou.)
Pomejeho ženy to kvůli jeho exekucím neměly jednoduché. (Na snímku s Ivetou Bartošovou.) (Foto: Aha ! - Marek Pátek)

Jiřímu Pomejemu (52) sice po dvanácti letech skončil konkurz, pořád má ale na krku dvanáct exekucí v astronomické výši 13 733 585.

K totálnímu krachu stačilo Pomejemu jedno špatné rozhodnutí. Do dluhové pasti se dostal poté, co natočil film Andělská tvář. Na snímek se mu sice podařilo sehnat 40 milionů korun, ale hlavní koproducent, který měl přispět 20 miliony, se vypařil týden před začátkem natáčení. Jirka se svého snu nechtěl vzdát a zbylé peníze si zkrátka půjčil.

„Věřil jsem, že film půjčené peníze vydělá. Bohužel se tak nestalo a najednou jsem žil s dluhem čtrnáct a půl milionu korun,“ postěžoval si Blesku herec, který v roce 2005 odešel do konkurzu a pozastavil tím exekuce. „Jelikož v té době jsem měl na film už několik exekucí, do konkurzu jsem musel jít, nic jiného mi nezbývalo,“ vysvětlil Pomeje.

A tak veškeré jeho příjmy v posledních dvanácti letech putovaly přímo do rukou správkyně konkurzní podstaty. „To byly ale šušně. Správkyně mi vzala práva na všechny filmy, které jsem předtím vyrobil. Ztratil jsem i práva na Andělskou tvář, nemohl jsem s filmem nakládat a snažit se, aby třeba vydělal,“ nechápe Jiří.

Po ukončení konkurzu se na Pomejeho obrací lidé, kteří mu půjčili a své peníze zatím neviděli. Herec v tuhle chvíli dluží asi o tři sta procent více, než si napůjčoval. „Do konce života budu platit. A nemohu také nic vlastnit. Nikdo na mě nemůže nic přepsat a dát mi to. Hned by mi to vzali,“ lamentoval Jiří.

Exekuce příliš neprospěla ani jeho manželstvím. Obsílky dostávala nejprve Michaela Kuklová a posléze i druhá manželka Iveta Bartošová. Nyní je ze schránky vytahuje Andrea Pomeje, kterou ale díky předmanželské smlouvě trápit nemusí. Pomeje momentálně vzhlíží k připravované novele zákona o osobním bankrotu. „To bych z toho marastu mohl být venku za pět let,“ dodal toužebně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.