Ruský oligarcha: Pro vnučku koupil Eltona s Mariah ...a Banderase navrch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ruský oligarcha: Pro vnučku koupil Eltona s Mariah ...a Banderase navrch!

Elton John obvykle dává takové honoráře na boj proti AIDS.
Elton John obvykle dává takové honoráře na boj proti AIDS. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Instagram, hotel Landmark)

Když ruský oligarcha vdává vnučku, na peníze nehledí. Na svatbě Ireny Kogan (19) proto vystoupili mj. Mariah Carey (46), Elton John (69) a Antonio Banderas (56)! Samozřejmě si nechali pořádně zaplatit a honorář pro muzikanty divže neatakoval loňský rekord.

Ruský miliardář Valerij Kogan (65) vlastní třeba největší letiště východní Evropy – moskevské Domodědovo – a za pár miliard postavil nejluxusnější dům Izraele (z nějakého důvodu jde o kopii Bílého domu). To by bylo, aby ze svých asi 65 miliard korun osobního jmění »nepustil chlup«, když jde o takovou rodinnou slavnost!

Hvězdná párty
Dvoumetrový svatební dort, devítichodové menu včetně nejlepšího kaviáru a omáčky z pravých lanýžů, to je v londýnském hotelu Landmark tak nějak samozřejmost. Ale naprosto mimořádná byla muzika, kterou si novomanželé přáli.

Z USA proto přiletěla Mariah Carey za nějakých 77 milionů korun, »domácí« Elton John si za 12 písní řekl kulaťoučký milion liber, čili 30,8 milionu korun. Oba dva se řadí na samou špici žebříčku nejdražších svatebních muzikantů, aspoň podle dostupných údajů. Víc než Mariah už inkasovali jen Rolling Stones, ale ti jsou čtyři, že ano...

1 svatba, 7 hvězd!
Dražší muziku měl na svatbě asi jen syn kazašského ropného magnáta Michaila Gucerijeva (58). Ta se loni konala na dvě části, v Moskvě a pak ještě v Londýně. V Rusku vystupovali Sting (40,5 mil. Kč), Jennifer Lopez (27 mil. Kč), Enrique Iglesias (13,5 mil. Kč), Patricia Kaas (honorář neznámý) a také Ruska Alla Pugačeva (8,12 mil. Kč), v Londýně pak ještě Elton John a Beyoncé. Jejich honorářů už se ale novináři ani nedopátrali... Nejdražší svatební muzika
(v milionech korun)
Rolling Stones       154
Mariah Carey         77
Kylie Minogue        62
Robbie Williams     50 (loni v Praze)
Elton John              46
Christina Aguilera   46
Sting                       40
Paul McCartney      31
Je dost možné, že jiní umělci berou ještě víc, ale astronomické sumy se stydí přiznat.

Robbie na Žofíně za 50 milionů...
Podobně opulentní svatbu uspořádal loni v srpnu Rašid Sardarov v pražském paláci Žofín. Dceři za 50 milionů Kč přivezl Robbieho Williamse (42), což byla pětina veškerých nákladů – celkem stál extravagantní večírek čtvrt miliardy korun. Mimochodem, když Sardarovova manželka slavila narozeniny, za 36 milionů Kč vystoupil právě Elton John.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.