Tohle je největší bordelářka Česka! Jak se bránit podobným sousedům? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tohle je největší bordelářka Česka! Jak se bránit podobným sousedům?

Už tři roky v létě v zimě žije Irena Opavská ve starém plesnivém stanu na kraji Čelechovic na Hané.
Už tři roky v létě v zimě žije Irena Opavská ve starém plesnivém stanu na kraji Čelechovic na Hané. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Hromady odpadků, mezi nimi nespočet koček a nad tím vším zapáchající stanová plachta. Tak už tři roky žije Irena Opavská (57) z Čelechovic na Prostějovsku. Svou nuznou existencí navíc obtěžuje sousedy.

„Zima mi není. Ani v zimě. Já jsem hodně oblečená, a když jdu spát, tak se pořádně zakrývám. Mám dva spacáky,“ konstatovala žena, která ze svého plátěného příbytku vychází jen minimálně. To se děje tehdy, když potřebuje sehnat alkohol, něco k snědku, nebo vykonat potřebu na okolní trávník.

S druhem prý dříve žila v domě po rodičích. „Sourozenci ho ale prodali a my jsme neměli kam jít,“ tvrdí Opavská. Podle starousedlíků žil pár před lety dokonce v obecním bytě, ale protože neplatili nájem, skončili na ulici.  Druh Evy Opavské skončil na podzim v nemocnici, kde mu kvůli těžké gangréně lékaři amputovali nohu. „Teď je na eldéence, ale tam nemůže být věčně. A je nemyslitelné, že by se vrátil sem do stanu. Takže jsme si dali žádost na sociálku a chtěli bychom, aby nám našli nějakou ubytovnu,“ konstatovala Opavská.

Sousedé si myslí, že Opavská s druhem jsou břímě, se kterým už se nikdo nechce vláčet. „Byla spousta lidí, kteří se jim snažili pomoci, poskytli jim přístřeší. Vždycky to ale dopadlo špatně,“ prozradila Eva Švancarová (55), v jejímž sousedství stan Ireny Opavské je.

Sběrači odpadků či jen obyčejní bordeláři zamoří své okolí nesnesitelným zápachem, dotěrným hmyzem či hlodavci, kterým se ve smetí náramně daří. Případ Ireny Opavské není jediný.

Jak se zbavit bordeláře?

„Sousedé mohou podat takzvanou negatorní žalobu na ochranu vlastnického práva. Podle zákona nikdo nemůže omezovat druhého v jeho vlastnických právech. Doporučuji, aby si žalující vzali advokáta. Pro laika je totiž tato žaloba dost těžko zpracovatelná,“ řekl Aha! renomovaný právník Jaroslav Ortman.



Přečtěte si
ararat
3. 3. 2015 • 12:29

milá zlatá,proboha co jsi to zase tady napsala za blbost...já nikoho nesoudím,je to jenom doporučení,ty nerozumíš sdělení jednoduché větě?...božínku,božínku holčičko utři mlíčko a utři si ten nosík jsi ještě usoplená fůj,jak nechutné ,nikoho nesoudím podle sebe,proto že já jusem se svou pílí a snaživostí postarala o to,abych tak nedopadla,a tak bydlím ve svém zrekonstruovaném bydleníčku,a protože jsem akční,mám tady i své fitko a komfortní zařízení a v květnu si jdu pro nové autíčko prozatím mi přístřešek nehrozí

prroud
3. 3. 2015 • 11:51

Moje jedina otazka otazka zni : PROC tak zije,co je za tim? Co je k tomu dohnalo?To nebude v odmitani "pomoci".

ararat
2. 3. 2015 • 18:24

oxallis tak běž něco dělat,nebo tak zůstaneš i TY a není návratu to si piš,budeš odpadem společnosti

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.