Baník v hospodě: To jsou výčepáci...
OSTRAVA – Pokud se budou na hřišti otáčet stejně hbitě jako za pípou a mezi hospodskýmu stoly, pak mají fotbalisté ostravského Baníku šanci ve 20. ligovém kole na Kladně uspět.
Roztočí to Střihavka a spol. na Kladně?
Už vám někdy přinesl pivo v restauraci nejlepší prvoligový střelec? Ne? Pak jste zřejmě chyběli minulý týden v restauraci Zahrada v Ostravě-Porubě. Tam si totiž roli číšníků při akci pivovaru Ostravar vyzkoušeli David Střihavka, Martin Lukeš a David Bystroň. Navlékli na sebe trička Ostravaru, pracovní zástěry a vyrazili »na plac«. Samozřejmě bylo znát, že u pípy nejsou jako doma, přesto někteří předváděli, že jim ani čepování pěnivého moku není cizí. „Já se tohle učil ve škole, ale přiznám se, že jsem v hospodě obsluhoval poprvé v životě,“ zmínil David Bystroň pro klubový web www.fcb.cz.
Jemu šlo čepování asi nejlépe, to Martin Lukeš a David Střihavka proto víc korzovali mezi stoly. Střihavka sázel neodbytně piva na stůl jako góly. „Hlavně, že pánům chutná,“ dobíral si hosty. Na jaře se trefil v obou zápasech, celkem má už devět zásahů a vede tabulku střelců. Soudě podle aktivity mezi štamgasty, mohl by na hřišti udělat pořádný průvan. V poslední době ovšem naskakuje do zápasů až jako náhradník z lavičky. „Chtěl bych hrát už od začátku, ale uvidíme, je to věc trenéra,“ krčil ještě rameny Střihavka. Na podzim se na Bazalech trefil do kladenské branky hned čtyřikrát. „Uvidíme, ale velké změny v sestavě nebudou,“ odmítl diskuzi trenér Karel Večeřa.
Autor: (maš)
Foto pro Aha!: Petr Kotala