Večeře s Aha! Což takhle dát si... Kuře s ananasem!
Na jídelníčku to zní exoticky, ale pod názvem kuře tandoori s ananasovým čatní se skrývá marinované maso ochucené tandoori pastou (v obchodě stojí kolem 76 Kč). Jako čatní je označována na tuku rychle opečená směs ananasu, cibule a česneku.
Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme roztlučené koření a přidáme pastu. Necháme prohřát. Dáme do mísy s jogurtem, promícháme a vložíme maso. Marinujeme 12 hodin. Poté maso, které otřeme od větší vrstvy směsi, pečeme v troubě dozlatova cca 20 minut na 200 °C.
Suroviny na 4 porce:
-
1 celé kuře
-
500 g bílého kvalitního jogurtu
-
tandoori pasta
-
badyán
-
nové koření
-
celý kmín
-
sůl
Maso na kousky vložíme do mísy s jogurtem a pastou a necháme marinovat.
Marinované maso upečeme v troubě.
Ananas, cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na pánvi. Přidáme chilli, cukr a zastříkneme vinným octem. Lehce ochutíme solí a vložíme lístky koriandru. Podáváme s jasmínovou rýži.
Suroviny na čatní:
-
půlka ananasu
-
2 červené cibule
-
3 stroužky česneku
-
chilli paprička
-
koriandr
-
cukr, vinný ocet bílý
Na pánvi orestujeme cibuli, ananas a česnek.