Večeře s Aha! Což takhle dát si... Kuře s ananasem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Kuře s ananasem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na jídelníčku to zní exoticky, ale pod názvem kuře tandoori s ananasovým čatní se skrývá marinované maso ochucené tandoori pastou (v obchodě stojí kolem 76 Kč). Jako čatní je označována na tuku rychle opečená směs ananasu, cibule a česneku.

Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala

Kuře vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Na pánvi orestujeme roztlučené koření a přidáme pastu. Necháme prohřát. Dáme do mísy s jogurtem, promícháme a vložíme maso. Marinujeme 12 hodin. Poté maso, které otřeme od větší vrstvy směsi, pečeme v troubě dozlatova cca 20 minut na 200 °C.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 celé kuře
  • 500 g bílého kvalitního jogurtu
  • tandoori pasta
  • badyán
  • nové koření
  • celý kmín
  • sůl

Maso na kousky vložíme do mísy s jogurtem a pastou a necháme marinovat.

Marinované maso upečeme v troubě.

Ananas, cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na pánvi. Přidáme chilli, cukr a zastříkneme vinným octem. Lehce ochutíme solí a vložíme lístky koriandru. Podáváme s jasmínovou rýži.

Suroviny na čatní:

  • půlka ananasu
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • koriandr
  • cukr, vinný ocet bílý

Na pánvi orestujeme cibuli, ananas a česnek.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.