Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bůček s nádivkou.
Dozlatova upečený bůček odlehčený nádivkou chutná výborně. (Česká televize, ara)
29. května 2010 • 12:00
Máte už dost zaručeně zdravých a chutných jídel? Dnes pro vás máme recept na pořádnou a taky trošku nezdravou baštu – bůček. S přípravou výborné nádivky vám pomohou kulinářské hvězdy České televize Filip Sajler a Ondřej Slanina.
Vaří: Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina.
Suroviny na 4 porce:
bůček
-
600 g vepřového bůčku bez kosti
-
mletý pepř
-
sůl
-
1 velká cibule
-
voda na podlití
nádivka
-
3 plátky toustového chleba
-
100 ml 33% smetany
-
30 ml másla
-
olej
-
1 malou cibuli
-
2 vejce
-
hrst petrželky
-
muškátový oříšek
-
sůl
Příprava:
-
Do bůčku prořízneme kapsu, vrchní tuk nakrojíme do mřížky, opepříme a osolíme jej zevně i zevnitř.
-
Cibuli nakrájíme na klínky a vložíme ji do pekáče.
-
Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, navlhčíme smetanou a rozpuštěným máslem.
-
Na oleji osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme ji k chlebu spolu s vejci a nasekanou petrželkou, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a solí. Vše dobře promícháme a směsí naplníme bůček.
-
Bůček sepneme jehlou, vložíme do pekáče na cibuli, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu při 180 °C.
-
Zbudeli nám nádivka, vložíme ji do tukem vymazaných mističek a pečeme spolu s bůčkem. Podáváme s blanšírovanou karotkou nebo sezonní zeleninou.