Školáka, kterého zrůdný řidič odvezl zemřít do lesa, už pustili domů! Teď je na vozíčku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Školáka, kterého zrůdný řidič odvezl zemřít do lesa, už pustili domů! Teď je na vozíčku!

Patnáctiletý Karel Pravec je už z nemocnice doma.
Patnáctiletý Karel Pravec je už z nemocnice doma.  (: ČTK)

KUNŠTÁT – Konečně! Školák Karel Pravec (15), který málem zemřel poté, co ho v noci na 17. listopadu srazil řidič a pak ho těžce zraněného odvezl do lesa, už je doma. Po více než dvou týdnech si ho včera z nemocnice v Boskovicích na Blanensku odvezl do Újezda u Kunštátu jeho otec. Chlapce nyní čeká dlouhé domácí léčení.

„Pocity jsou to krásné. Mně to přijde, jako bychom si pro něj přijeli do porodnice,“ řekl s pláčem na krajíčku otec chlapce Karel Pravec. Školák měl po kolizi zlomené obě nohy, které bylo nutné operovat. O to se postarali lékaři boskovické nemocnice, v níž se kdysi narodil. Nyní je na vozíčku. Přibližně za rok se podle odborníků ukáže, zda bude mít po kolizi trvalé zdravotní následky.

„Už jsem se moc těšil domů,“ svěřil se Karel Pravec mladší. I když se jen těžce vyrovnával s tím, že jej řidič nechal zbědovaného v lese, jeho psychický stav se podle jeho otce zlepšuje. Občas bylo možné na hochově obličeji zahlédnout i úsměv. „Jistě mu velmi pomohlo i to, že dostal kolem 40 dopisů z celé republiky, v níž mu neznámí lidé vyjádřili podporu,“ doplnil otec mladíka. V těchto dnech měl navštěvovat první ročník střední školy v Letovicích. Podle rodičů si chlapec dá od školy patrně roční přestávku, aby se dal zdravotně do pořádku. Za osm týdnů bude muset vyměnit vozík za berle, čeká jej náročná rehabilitace.

Původně byl řidič, který hocha srazil a odvezl do lesa, obviněn z ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci, za což mu hrozilo až pět let vězení. Vyšetřovatel ale později zpřísnil kvalifikaci celého skutku na pokus o vraždu.

Policie včera obvinila i spolujezdkyni (19) řidiče, která o zranění chlapce věděla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.