Odchody lékařů ohrozí pacienty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Odchody lékařů ohrozí pacienty!

Lékaři odcházejí, ministr Heger zůstává klidný.
Lékaři odcházejí, ministr Heger zůstává klidný. (ara )

Celkem 3513 nemocničních lékařů podepsalo do včerejška výpověď. Odejít přitom nechtějí jen lékaři, ale také docenti a profesoři. V pražské vinohradské nemocnici podalo výpověď 80 % neurologů! Obdobné je to i v jiných nemocnicích. Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) ale zůstává klidný. „Podle mě odejde nanejvýš sedm set doktorů,“ uvedl.

Výpověď kvůli výši platů podepsali také kardiologové, anesteziologové a další. „Pokud všichni na konci března opustí místa, nastane rapidní omezení péče,“ sdělil předseda zdravotních odborářů Martin Engel. Bude hrozit i to, že v akutních případech by se pacientům nemuselo pomoci včas. Co všechno nás (možná) čeká?

Neurologové: Starají se nejen o pacienty s různými nervovými chorobami, ale i o lidi, kteří prodělali mrtvici. Pokud odejde skoro celé oddělení, nebudou zbylí lékaři stíhat dostatečně se věnovat všem pacientům.

Kardiologové: V případě infarktu by vám hrozilo, že léčbě nebude moci být ze strany lékaře věnována taková péče, jaká by měla být. Tedy pokud vůbec nějaká bude.

Anesteziologové: Jejich odchod může zapříčinit oddalování plánovaných operací, a to třeba i o několik měsíců.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.