Havárie letadla v Moskvě: Tupolevu 154 vysadily motory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Havárie letadla v Moskvě: Tupolevu 154 vysadily motory!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mrtvé a raněné si včera vyžádalo sobotní nouzové přistání letadla Tupolev 154 se 155 osobami na palubě, které letělo z Moskvy směrem na Kavkaz. O život přišli nejméně dva lidé a 83 dalších bylo zraněno, přičemž až deset lidí je v kritickém stavu.

K nouzovému přistání se musel pilot uchýlit poté, co letadlu společnosti Dagestan Airlines vysadily všechny tři motory. První dva motory vypověděly službu krátce po startu, pilot tedy raději zamířil na záložní letiště v Domodědovu u Moskvy. Během přistávacího manévru vysadil i třetí motor.

Stroj při tvrdém dosednutí sjel z ranveje, narazil do okolních budov a byl vážně poškozen. Podle jednoho z cestujících, Vitalije Chumaka, se letadlo krátce po přistání rozlomilo na tři kusy. Výbuch ani požár letadla ale nenásledovaly.

Letoun Tu154 havaroval letos v dubnu také u Smolenska. Při nehodě vládního letadla tehdy zahynul polský prezident Lech Kaczyński a dalších 95 lidí na palubě. Hlavní ruský přepravce Aeroflot již »tůčka« vyřadil ze své flotily, kvůli nadměrnému hluku už nesmějí létat ani v zemích Evropské unie.

Havárie letadla si vyžádala dva mrtvé.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.