Vystěhovávali bábu bordelářku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Vystěhovávali bábu bordelářku

„Je to normálně uklizený byt. Nevidím na tom nic špatného,“ řekla Aha! Marie Jirásková.
„Je to normálně uklizený byt. Nevidím na tom nic špatného,“ řekla Aha! Marie Jirásková. (pro Aha! – Roman Kraus)

5:00 – Tři roky žili obyvatelé bytového domu v Přepychách na Rychnovsku v nepředstavitelném nepořádku a zápachu. Jejich sousedka Marie Jirásková (85) v bytě 1+1 nashromáždila desítky, možná i stovky kilogramů odpadků. Lidé v domě jí neřekli jinak než »baba Jirásková«. Teď ji vystěhovali.

„V bytě byly i výkaly, na chodbě často loužičky, to si neumíte představit ten smrad,“ popsala jedna ze sousedek. O vystěhování nenáviděné nájemnice rozhodl soud. Když před dvěma dny soudní vykonavatel zaklepal na dveře, důchodkyně byla překvapená. A to i přesto, že rozhodnutí soudu převzala už před měsícem. „Vy mě chcete zabít. Necháte mě chcípnout jako krysu,“ křičela Marie Jirásková na úředníky, policisty i sousedy. Nevynechala ani starostu Přepych Josef Peteru: „Ty svině, stejnak kradeš,“ ječela hystericky. Stařenku odvezli do nemocnice, kde ji vyšetřili a propustili. „Je zdravá jako rybička,“ prohlásila sestřička z opočenské nemocnice. Babka se pak pěšky vydala zpátky do Přepych, kde vtrhla přímo ke starostovi. Tentokrát mu nenadávala, jen si řekla o deku. Noc pak strávila na autobusové zastávce...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.