Kemp plný naháčů - Jak to v tomhle zařízení vlastně chodí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Kemp plný naháčů - Jak to v tomhle zařízení vlastně chodí?

Někteří lidé s nahotou nemají žádný problém.
Někteří lidé s nahotou nemají žádný problém. (autor, ara)

V kempu na Borské přehradě v Plzni vládne svět, na který není jen tak někdo zvyklý. Místo v plavkách se tady chodí »naostro«. Co na tom, že máte třebas pivní mozol anebo vážíte sto dvacet kilo – naturisté stud neznají.

..

Scénky jako v »četnících«

Plzeňský naturistický kemp je vůbec nejstarší v České republice. Funguje bezmála třicet let! „Už za totality se tu lidé scházeli a chodili nazí. Pamatuji se, že nás tu tenkrát naháněli policajti. Přirovnal bych to ke scénce z filmu Četník ze Saint-Tropéz, kde četníci na pláži lapili naháče,“ vzpomíná provozovatel kempu Jan Hrabovský.

Dnes je zdejší naturistický kemp vyhlášený po celé Evropě. Každoročně tu tráví dovolenou desítky Němců, Holanďanů i Belgičanů. „Byli tu ale i Finové, Australané, Kanaďané i cestovatelé z Nového Zélandu. Už se také stalo, že sem přijeli pobožní Španělé. Když viděli, že se tady procházejí nazí lidé, okamžitě byli fuč,“ usmívá se Hrabovský.

Kliknutím zvětšete
Už má i vlastní štamgasty

Raritou je osmdesátiletý manželský pár z Holandska, který se sem vrací už dvacet let. „Jsou tu každý rok třicet až čtyřicet dní. Jezdí sem výhradně kvůli nudistické pláži, nevadí jim ani horší počasí. Letos tu nechali více než deset tisíc korun,“ dodává provozovatel.

Kromě zahraniční klientely se tu na pivu schází i parta místních naháčů. „Chodíme sem celé léto, je nás zhruba patnáct. Jsme výborná parta. Občas někdo přinese kytaru, takže si i zazpíváme a zatancujeme. S nahotou nemám problém. Nevidím na tom nic špatného,“ říká paní Miroslava z Plzně.

Už pět let sem jezdí i manželé Malczykovi z Polska. „Řekl mi o tom kamarád, který v Plzni pracuje. Vyzkoušeli jsme to a od té doby jsem jezdíme na dovolenou každý rok. Něco takového v Polsku není,“ vysvětluje Lešek Malczyk.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Jaká tu jsou pravidla?

„V kempu mohou být lidé jak oblečení, tak i »bez«. Na pláži ale jen nazí,“ upozorňuje Hrabovský s tím, že nahých mužů je tu podstatně více než žen. Největší boom naháčů byl podle něj před dvaceti lety. „To sem denně chodila až tisícovka lidí! Dnes za celou sezonu dojede jen několik stovek turistů. Nudistů prostě ubývá,“ krčí smutně rameny.

Naturismus, nebo nudismus - Kdo se v tom má vyznat?

Naturismus je způsob života v souladu s přírodou. Jeho hlavním projevem je nahota spojená s úctou k sobě samému i okolí. Nudismus je nejznámější veřejný projev naturismu – koupání a slunění bez plavek... Tolik z oficiálních stránek naturistů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.