Město si udělali hezčí: Veselí zdobí veselá kola | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Město si udělali hezčí: Veselí zdobí veselá kola

Veselé kolo s roztomilou beruškou vzbuzuje pozornost před Zahrádkářským centrem u mostu přes Nežárku. ¨
Veselé kolo s roztomilou beruškou vzbuzuje pozornost před Zahrádkářským centrem u mostu přes Nežárku. ¨ (Foto pro Aha! – Lenka Horejsková, Infocentrum Veselí nad Lužnicí)

Ve Veselí nad Lužnicí je pořádně veselo. Kam se člověk podívá, tam stojí barevná kola. V pomalovaných stojanech, u dopravních značek, na nárožích, před domy. Pestré bicykly září na dálku a nechávají turisty v němém úžasu.

S nápadem vyzdobit město na Táborsku starými koly, kterým lidé vdechly nový život, přišlo městské infocentrum. Vyhlásilo soutěž O nejhezčí veselé kolo. „Když přišla paní Martina Sýkorová s pomalovaným kolem, vymysleli jsme soutěž. Říkali jsme si, že bude prima, když se do ní přihlásí alespoň desítka autorů. To jsme netušili, co z toho bude. Veselí zachvátila kolománie,“ řekla jeho pracovnice Lenka Horejsková. Do soutěže se zapojili jednotlivci, firmy i celé rodiny.

„Veseláci se toho chopili po svém, nápady neberou konce. Každé kolo má svůj název. Turisté se u nich fotí. Už jich máme přihlášeno 42, ale některé teprve vznikají,“ dodala Horejsková. Nápad zaujal nejen obyvatele města, ale i turisty. Obdiv kola sbírají i na sociální síti. „Je to bezva nápad. Všechna jsou rozkošná. Je to moc milé, takové malé zahrádečky,“ konstatovala obyvatelka města Vlasta Řeřichová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.