Neskutečná lhostejnost po nehodě ve Vrchlabí: Potřeboval pomoc, řidič nezastavil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neskutečná lhostejnost po nehodě ve Vrchlabí: Potřeboval pomoc, řidič nezastavil!

Takto auto dopadlo po nehodě.
Takto auto dopadlo po nehodě. (Foto MP Vrchlabí, PČR)

Nepochopitelná nehoda a ještě nepochopitelnější lhostejnost pomoci jejím účastníkům! Dvojnásobně šokovaní byli policisté při zhlédnutí kamerových záběrů střetu dvou aut ve Vrchlabí a chování kolemjedoucího řidiče.

Nehoda se stala ve středu před polednem v části Podhůří na křižovatce, kde by ji nikdo nečekal. Jde totiž o přehledné místo s dobrou viditelností ze všech stran. Přesto tu řidička (27) fiatu vjela z vedlejší silnice na hlavní do dráhy Škody Octavia. Po střetu ještě narazila do sloupku s dopravní značkou a oplocení u domu.


Přibrzdil a ujel

Podle záběrů z kamer městské policie po nehodě řidič škodovky vystoupil z auta a mával na protijedoucí černý vůz Audi, zřejmě kvůli žádosti o pomoc se zraněnou ženou z fiatu. Řidič ale nezastavil a jel dál. „Proč tak neučinil a jak vážné důvody k tomu měl, je věcí jeho svědomí. Minimálně měl zastavit a zeptat se,“ komentoval počínání šoféra velitel vrchlabských strážníků Milan Čivrný na facebookových stránkách městské policie, kde video s nehodou a okolojedoucím vozem zveřejnil. Na mávání reagovala až posádka dodávky jedoucí z opačného směru.

Případ řeší policie

Podle městských strážníků se řidič audi mohl dopustit přečinu neposkytnutí pomoci. Prokázání tohoto prohřešku však bude podle nich složité. Navíc zatím není jasné, kdo audi řídil. Záběry z kamery si včera převzala policie k vyšetření nehody i vyhodnocení chování řidiče audi.

Nepozornost kvůli únavě?
„Naštěstí vše docela dobře dopadlo a řidička skončila v nemocnici s lehkým zraněním,“ konstatoval velitel vrchlabských strážníků. „Žena sdělila, že byla unavená, příliš se nevěnovala řízení a nedala přednost v jízdě,“ tlumočila výpověď šoférky fiatu policejní mluvčí Šárka Pižlová. Škodu na vozech vyčíslila na téměř 200 tisíc korun.

Jak správně postupovat?
Policie uvádí, že po nehodě je prvořadé poskytnutí první pomoci zraněným. Pokud to nejde, například proto, že je cestující zaklíněný a existuje podezření na poškození páteře, je důležité s ním komunikovat až do příjezdu záchranářů. Podstatné je také označit místo nehody výstražným trojúhelníkem, případně zajistit volný příjezd záchranářů. Svědek nehody by pak měl vyčkat na policii.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.