Tragédie v obchodním centru: VRAŽDA V PRODEJNĚ OBLEKŮ - Tenhle zabiják utekl v novém saku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tragédie v obchodním centru: VRAŽDA V PRODEJNĚ OBLEKŮ - Tenhle zabiják utekl v novém saku!

Obchodní centrum
Obchodní centrum (Foto Aha! – David Malík, PČR)

Zloděj, nebo šílenec? Vrah (26) v úterý večer usmrtil prodavačku (†42) v obchodě s obleky Otto Berg v OC Letňany v Praze. Zhruba dvanáct hodin unikal policii.

Když mladý muž v džínech, flanelové košili a zapalovačem s nápisem »instruktor sexu« v kapce, vešel jako zákazník do krámu, netušila žena postávající za pultem, že jí odtikávají poslední minuty života. „Převlékl se do nových šatů a zavraždil ji. Následně z obchodu odešel a ještě před tím si z pokladny odnesl nezjištěný obnos peněz,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Podle informací Aha! měl oběť ubodat. Navzdory své štíhlé postavě, si vybral a oblékl tmavý pánský oblek Otto Berg ve velikosti 50. Stejné značky byly i polobotky. Věci, v nichž přišel, nechal na místě. Žena pak byla nalezena bez známek života v zázemí obchodu.

Běhal nahý

Policie po pachateli okamžitě vyhlásila pátrání. Pozornost na sebe podezřelý muž strhnul sám včera ráno. „Kolem půl osmé jsme přijali oznámení, že do administrativní budovy v Karolínské ulici v Praze 8 přišel nahý muž,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Vzhledem k tomu, že byl zjevně psychicky narušen, zmatený a nebyl agresivní, přivolali strážníci záchranku. Ta ho převezla do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Odhalili ho záchranáři

Jelikož se záchranářům zdál muž při převozu do Bohnic podezřelý, upozornili na něj policii. „Kriminalisté tam vyrazili a zjistili, že by se skutečně mohlo jednat o hledaného pachatele,“ potvrdil Daněk. Zda ženu muž napadl, protože se ho snažila v odcizeném zboží, které měl na sobě, zadržet, nebo byl pod vlivem omamných látek či byl šílený, zůstává otázkou. Podezřelý zatím obviněn nebyl, nadále je v péči psychiatrů. Kriminalisté okolnosti vraždy stále vyšetřují.

Víte, že...

...zda odškodní rodinu zavražděné prodavačky, deníku Aha! provozovatel prodejen nezodpověděl?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.