Tipy Aha!: Nejchutnější letní drinky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tipy Aha!: Nejchutnější letní drinky

Pokud hubnete do plavek, měli byste se rozhodně vyvarovat tučných koktejlů. Některé si co do počtu kalorií nezadají ani s vydatným jídlem.
Pokud hubnete do plavek, měli byste se rozhodně vyvarovat tučných koktejlů. Některé si co do počtu kalorií nezadají ani s vydatným jídlem. (Profimedia.cz)

V horkých dnech je hotovým balzámem pro duši. Dokonalý letní drink si můžete namíchat i doma. Jak na to? 

Frappé pro labužníky (množství na 1 drink)
Budete potřebovat: 4 cl Speciálu mandlového, 6 cl espressa, 1 cl sirupu dle vlastní chutě (vanilkový, skořicový, mandlový nebo karamelový), 2 cl smetany, šejkr
Postup: Šejkr naplňte ledem, zalijte ho espressem, přidejte ochucený tuzemák, smetanu a sirup. Všechny suroviny důkladně promíchejte a hotový nápoj přelijte do vysoké sklenice naplněné ledem.

Yellow Limono (množství na 4 drinky do džbánku)
Budete potřebovat: 2 dl Fernetu Stock Citrus, 6 dl Sprite nebo jiné citrusové limonády, led, ½ citronu, ½ limetky
Postup: Džbánek naplňte do ¾ ledem a zalijte ho fernetem. Následně přilijte vybraný citronový nápoj a vložte plátky limetek a citronů. Na závěr vše důkladně promíchejte.

Black Spiced & Apple (množství na 1 drink)
Budete potřebovat: 4 cl rum Captain Morgan Black Spiced nebo jiný tmavý rum, 2 dl jablečného džusu, plátky jablka
Postup: Vysokou sklenici naplňte ledem a plátky jablek, několik si jich nechte na ozdobu. Přes led přelijte rum, následně přidejte jablečný džus. Nakonec dozdobíte zbylými kousky jablka.

Broskvové pohlazení (množství na 1 drink)
Budete potřebovat: 3 kostky ledu, 2 cl broskvového likéru, 1,5 dl Freixenet, nebo jiného sektu, plátek grepu, 4 proužky nakrájeného zázvoru
Postup: Do velké vinné sklenice vložte 3 kostky ledu, 2 cl broskvového likéru a dolijte sektem. Přidejte plátek grepu, 4 proužky nakrájeného zázvoru a promíchejte.

Lesní ticho (množství na 4 drinky do džbánku)
Budete potřebovat: 1 dl polosuchého Cabernetu Sauvignon rosé, 1 dl borůvkového džusu, perlivou vodu, led
Postup: Do sklenice dejte led, zalijte do půlky borůvkovým džusem a dolijte vínem a perlivou vodou. Ozdobte několika borůvkami.

Black Currant Sunrise (množství na 4 drinky do džbánku)
Budete potřebovat: 6 dl ovocného čaje, černý rybíz, led, 4 dl pomerančového džusu
Postup: Čtyři čajové sáčky zalijte vroucí vody a louhujte 5 minut. Sáčky vyndejte a čaj vychlaďte. Kostky ledu ve sklenicích zalijte vychlazeným čajem a přidejte pomerančový džus. Zdobte kuličkami černého rybízu či plátky pomeranče.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.