Česká dvojice se vydala na celosvětový sraz skautů: Se škodou na inzerát jedou do Japonska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Česká dvojice se vydala na celosvětový sraz skautů: Se škodou na inzerát jedou do Japonska!

Jakub Pejcal (vlevo) a Aleš Cahlík před odjezdem.
Jakub Pejcal (vlevo) a Aleš Cahlík před odjezdem. (Foto Aha!: J. Nováček, japonskodovkou.cz, mapa Google)

Z Česka až do Japonska? A 13 500 kilometrů ve staré škodovce? Proč ne! Skauti Jakub Pejcal (26) a Aleš Cahlík (23) se na dobrodružnou cestu napříč kontinenty z Jihlavy vydali včera se škodovkou 120L. Pomalu muzejní exponát si sehnali na inzerát.

Jejich cílem je celosvětové setkání skautů a skautek – Jamboree, které se letos koná od 28. července do 8. srpna v Yamaguchi poblíž Hirošimy. Při startu v Jihlavě se dobrodruzi nechali od přátel roztlačit. „Tento způsob startování jsme si nechali jen na domácí půdu. Věříme, že na cestě už nebude zapotřebí,“ svěřil se Aleš, strojař a hudebník z Holešova. Trasu dlouhou více než 13 500 kilometrů, vedoucí přes Polsko, pobaltské země a Rusko, chtějí absolvovat za dva měsíce. „Ukážeme světu schopnosti našich skautů a kvalitu českých výrobků,“ tvrdí Jakub, ekonom a kutil z Jihlavy. Moc se těší na široké pláně sibiřské tajgy. „Na tu prázdnotu, která člověka nutí přemýšlet o vlastním bytí,“ řekl. Strach má hlavně z ponorky. „Budeme příliš dlouho zavření v jednom autě, ale zvládneme to,“ věří.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.