Kauza vyfoceného ducha z Branišovského lesa - Odborníci: Tady opravdu straší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kauza vyfoceného ducha z Branišovského lesa - Odborníci: Tady opravdu straší!

Duch a tvář na fotografii z Branišovského lesa.
Duch a tvář na fotografii z Branišovského lesa. (pro Aha! – KPUFO, projekt Záře, ara)

V Branišovském lese na Českobudějovicku asi opravdu straší. Poté, co deník Aha! včera přinesl několik svědectví a fotografii údajného ducha, se ozvali další lidé, kteří tvrdí, že místo je prokleté. Také záhadologové se shodují, že se v lese děje něco podivného.

Tvář v korunách stromů a duch za chlapcem uprostřed obávaného lesa. Tak vypadá fotografie, kterou se Aha! podařilo získat. „Kluk se nechal vyfotit v lese a až doma jsme uviděli ty postavy,“ říká paní Marie z Českých Budějovic, která fotku z Branišovského lesa zaslala.

Odborníci na fotografii tvrdí, že na první pohled o padělek zřejmě nejde. „A na hru světel a stínů to také nevypadá,“ říká majitel fotolabu Jiří Nejdl.

Místní obyvatelé upozorňují, že podivné jevy se na místě neodehrávají poprvé. A mají i vysvětlení: před 400 lety byla v lese osada. S okolním světem ji spojovala jen úzká cesta, protože kolem byly rozlehlé bažiny. V nich nejeden člověk ukončil předčasně svůj život. Tonoucí zde prý »zapsali« svoji hrůzu a ta i po staletích může působit na lidskou psychiku. „Pořízená fotografie může být samozřejmě vždycky dílem náhody, může jít o nějaký běžný jev nebo i podvod. Ale už samotný Branišovský les je legenda... Zjevuje se tam prý muž v černém klobouku, je slyšet zvuk smutné flétny, lidé mají děsivé zážitky. Svědků je dost, ale nikdo neví, co se tam vlastně děje,“ potvrzuje Vladimír Šiška z projektu Záře, který se zabývá objasňováním tajemných jevů.

Aha! se navíc ozvala i další místní obyvatelka se svým svědectvím. „Před časem šli dva chlapci David a Tomáš za tmy borem. Cítili, že je něco sleduje, snaží se jim nahnat strach. Jako by nebyli v lese vítanými hosty. Pak uviděli ve výšce dvou metrů zářivé červené oči. Ty se daly do pohybu směrem k chlapcům. Kluky popadl děs a snažili se z lesa co nejdřív zmizet,“ řekla Aha! svědkyně. Zajímavé také je, že v lese sice rostou borůvky, ale na houbu široko daleko nenarazíte. „Jako by prostě zmizely,“ shodují se místní, kteří se už lesu obloukem vyhýbají.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.