Strašidelný les u Branišova - Vyfotili tady ducha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Strašidelný les u Branišova - Vyfotili tady ducha!

Fotografie
Fotografie (internal)

Z toho lesa běhá mráz po zádech! Tak se vyjadřují lidé, kteří bydlí blízko Branišova na Českobudějovicku. Někteří z nich tady zažili opravdu podivné příhody, paní Marie dokonce deníku Aha! poslala fotku ducha, kterého tu před pár dny vyfotili!

V lese u českobudějovického sídliště Máj byla před rokem 1989 vojenská posádka. Vypráví se, že vojáci jednou při střídání stráže uviděli tak hroznou věc, že po sobě začali střílet. Tři přišli o život hned, čtvrtý až v nemocnici. Ještě předtím stačil prozradit, že jeden z kolegů se začal podivně měnit. Vypadal prý, jako by se z něj stával přízrak.

Dvě ženy, které se asi před třemi lety vracely v noci z kina, uslyšely kroky a dostaly strašný strach. Nikoho neviděly, ale kroky je pronásledovaly až na kraj lesa. Několik dní hrůzou ani nemluvily. „Jela jsem tam párkrát s manželem na houby. Nikdy jsme nic nenašli a musím říct, že mi tam nebylo vůbec dobře. Pořád se mi zdálo, že za námi někdo chodí, a byla mi hrozná zima,“ potvrzuje Lenka Tichá, která bydlí přímo na sousedním sídlišti.

Pamětníci vzpomínají také na strom oběšenců. V průběhu řady let si na něm prý vzalo život hodně lidí. Na místě stromu je dnes kříž s podobiznami dvou lidí, kteří tu kdysi za záhadných okolností zemřeli.

Fotka, kterou Aha! získalo, vypovídá o tom, že nepůjde v případě strašidel v lese jen o fámy. „Fotili to moji kamarádi. Kluk se nechal nafotit v lese, jen tak, a když se na to pak doma v klidu podívali, viděli v koruně stromů tvář a opodál postavu. Kamarád, který je fotograf, mi řekl, že to není žádná fotomontáž,“ řekla Aha! Marie P., která fotku poslala. Někteří místní tvrdí, že v branišovském lese straší duchové všech tragicky zemřelých. Podle jiných může jít o chybu fotoaparátu, do lesa se ale raději už skoro nikdo neodváží.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.