Ptáte se sexuologa: Je mi přes 80, kvůli lékům jsem impotentní. Občas mám i chuť... marně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ptáte se sexuologa: Je mi přes 80, kvůli lékům jsem impotentní. Občas mám i chuť... marně

Fotografie
Fotografie (internal)

U mnohých mužů nepatří slovo sex do slovníku cizích slov. Co ale ti, kteří by chtěli a nejde to? To je problém čtenáře, který se prostřednictvím Ahaonline.cz obrátil na sexuologa Ondřeje Trojana.

Z e-mailu čtenáře Ladislava: Je mi 87 let a jsem ženatý. Manželka o 13 let mladší. Trpím srdečními potížemi a mám voperovaný elektro-kardio-stimulátor. Před 5 až 7 lety jsem trpěl vysokým krevním tlakem. Kardiolog mi samozřejmě předepsal tabletky na jeho snížení a také jiný lék. Ten měl podle mého vedlejší účinky, a to impotenci. Zaregistroval jsem již pozdě. Přišla a drží se, potvora!!!

Jsou ale i případy, že přijde chuť na sex…

A zde můj dotaz: Četl jsem různé inzeráty na »léky«, které slibují, ze je možné v každém věku se k sexu vrátit. Je to pravda a můžete mi poradit, který lék je mi v mém věku možné poradit jako nejvhodnější?

Ondřej Trojan: S erekcí mají problém i mladí

Sexuolog Ondřej Trojan

Problém s erekcí trápí více mužů, není tedy vůbec ojedinělý. U mladších je ztráta erekce častěji z důvodů psychických, u starších mužů hrají roli někdy třeba nemoci typu vysoký tlak - to je i váš případ, cukrovka apod.

Nedá se to řešit přes web.Je samozřejmě nezbytné provést komplexní vyšetření,nejlépe u sexuologa. Podle toho se volí léčba. Rozhodně nezkoušejte různé doplňky stravy s velkou reklamou, nefungují a jen stojí hodně peněz.

Ondřej Trojan, www.thklinika.cz

NEPŘEHLÉDNĚTE! Máte otázky na jednoho z nejuznávanějších českých sexuologů? Položte mu bez zábran jakékoliv dotazy, které vás trápí. Možná se zbavíte problému, který vás tíží, a přitom jeho řešení není tak komplikované. Možná získáte cenné rady, které obohatí váš sexuální život. Své příběhy či dotazy zasílejte na e-mailovou adresu laska-sex@ahaonline.cz, do předmětu zprávy napište heslo sex.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.