Velký lexikon polibků - Jak líbají muži... A jak ženy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velký lexikon polibků - Jak líbají muži... A jak ženy

Polibek prozradí o partnerovi mnohé.
Polibek prozradí o partnerovi mnohé. (Profimedia.cz, ara)

PRAHA – Nepodceňujte první polibek! Právě na něm totiž záleží, jestli má váš vztah vůbec budoucnost. Jak ženy, tak muži totiž podle nejnovější britské studie přikládají, byť podvědomě, prvnímu polibku obrovskou váhu. Jaká tedy je taková ideální pusa?

Nepodceňujte první polibek! Právě na něm totiž záleží, jestli má váš vztah vůbec budoucnost. Jak ženy, tak muži totiž podle nejnovější britské studie přikládají, byť podvědomě, prvnímu polibku obrovskou váhu. Jaká tedy je taková ideální pusa?

Britští vědci zjistili, že první polibek dokáže zabít vznikající vztah u 59 procent mužů a 66 procent žen. Už jen proto, že letmá pusa mužům prostě nestačí. Plnohodnotné je pro ně jen vášnivé líbání se zapojením jazyka, při kterém mohou, a to doslova, ochutnat partnerčiny sliny. Jedině tzv. francouzský polibek jim totiž prozradí, jestli se k sobě s vytouženou ženou hodí. Vzhledem k tomu, že muži mají obecně méně vyvinuté čichové a chuťové buňky, potřebují mnohem silnější vjemy. Na rtech a jazyku jsou tisíce nervových zakončení, která jsou při líbání silně stimulována. Navíc se při polibku vyplavují endorfiny, jež navozují libé pocity. Lidské sliny, které se při líbání mísí, obsahují složky, které na opačné pohlaví působí stejně jako feromony. V neposlední řadě si muži myslí, že ve chvíli, kdy do polibku zapojí svůj jazyk a mrštně s ním šermují v ústech své vyvolené, mohou ji tím dovést téměř k orgasmu.

Pusa všechno spraví

Muži jsou přesvědčeni, že polibkem se dá spravit snad úplně cokoliv. Hádka? Neshody? Rozchod? Prostě ji políbím – a vyřešeno. Omyl! Podle vědců z oxfordské univerzity totiž polibek pro ženy prostě řešením není a rozhodně k rozuzlení partnerských neshod nestačí. Muži jsou navíc přesvědčeni, že při sexu se vlastně ani líbat nemusejí. Zato ženy tvrdí, že milování bez polibků si nedokážou vůbec představit a že by takový sex ani nechtěly.

Kliknutím zvětšete
Hubněte líbáním!

Při vášnivém líbání se pořádně rozjede spalování živin v našem těle. Odborníci spočítali, že na vášnivý polibek potřebuje naše tělo celých 150 kilokalorií energie! A to je srovnatelné třeba s patnácti minutami intenzivního plavání v bazénu.

Plné rty = sexuální bohyně

Muži zbožňují ženy, které mají plné rty. V jejich podvědomí totiž ženy s takovými ústy bývají sexuálně náruživé a údajně také lépe líbají. I když to veškeré provedené výzkumy popírají, muže prostě ženy s naběhlými rty á la Angelina Jolie přitahují. I proto kosmetické firmy cpou do rtěnek látky, které rty zvětšují, a nabízejí nepřeberné množství lesků, jež mají alespoň opticky ústa zvětšit. Ženám naopak podle vědců vyhovují muži se středně velkými rty. Zkrátka takovými, aby budily vášeň, ale zároveň nepůsobily zženštile.

Po čem ženy touží aneb Ideální líbačka

Ženy rozhodně nenadchnete, když jim hned na prvním rande bez rozpaků strčíte jazyk do úst. Rozhodně to není ženská představa romanticky zakončené schůzky a navíc – něžné pohlaví si o vás podvědomě dokáže udělat představu i tak. A v tom je právě rozdíl mezi muži, kteří pro zmapování partnerky potřebují výrazné stimuly, a ženami. Těm totiž stačí i pouhý letmý dotyk zavřených rtů. Díky svému dobře vyvinutému čichu a chuti dokážou odhadnout partnera i budoucnost svazku s ním. Mnohé ženy dokonce tvrdí, že opravdu vášnivě se dokážou líbat pouze s mužem, kterého opravdu milují. Jinak se totiž soustředí na tisíc jiných věcí – třeba i na to, jestli partnerovi netáhne z úst, jestli si vyčistil zuby nebo jakou používá vodu po holení...

Co s námi dělá vášnivý polibek
  • dýchání je prohloubené a rychlejší
  •  jen na obličeji pracuje celkem 34 svalů
  • potíme se
  •  zvýšená produkce slin
  • stoupá krevní tlak
  • zrychluje se metabolismus
  •  zapojují se šíjové a zádové svaly, které naklánějí hlavu na stranu
  •  zrychluje se tep – z 80 až na 120 tepů za minutu
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.