Panu učiteli ruplo v bedně: Rozsekal tchyni i její matku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Panu učiteli ruplo v bedně: Rozsekal tchyni i její matku!

Učitel nedokázal zahladit stopy po vraždě dvou stařenek.
Učitel nedokázal zahladit stopy po vraždě dvou stařenek. (Foto: scom)

Soužití více generací v jednom domě bývá nelehké. Málokdo však řeší spory s tchyní vraždou. Učitel Petr B. (33) z Čelákovic u Prahy se k tomu odhodlal. Sekyrou brutálně ubil nejen tchyni, ale i její stařičkou matku.

Učitel jazyků Petr B. se do Čelákovic přiženil. S manželkou obýval první patro rodinného domku, v přízemí měly své království jeho tchyně Jiřina K. (†65) a její matka Marie (†80). Ačkoliv šlo o oddělené domácnosti, docházelo v rodině stále častěji k hádkám a sporům. Petr B. toužil mít klid a dům celý pro sebe.


V říjnu 1994 volal rozrušený učitel na policii, že prý ráno vstal a našel tchyni a její matku zmasakrované v tratolišti krve. Zámek od vstupních dveří byl vylomený, takže se podle něj musel v noci do domku vloupat maniak.
Detektivové, kteří dostali případ dvojnásobné vraždy na starosti, však začali brzy podezřívat samotného Petra B. Ve studni našli nejen vražednou zbraň – sekeru, ale i vylomenou vložku se zámkem od vstupních dveří.
A expertiza jasně prokázala, že byl zámek poškozen zevnitř. V kůlně objevili muži zákona zakrvácené pyžamo Petra B. Kantor se hájil tím, že mu bylo horko, a proto si kabátek od pyžama svlékl. Lupič ho prý musel najít, obléknout si ho a potom ho strčit do kůlny u domu. Krkolomnému vysvětlení soudce pochopitelně neuvěřil a pedagoga poslal na čtrnáct let do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.