Trapný vrah: Manželku nezabil, tak spáchal sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Trapný vrah: Manželku nezabil, tak spáchal sebevraždu!

Vojákovi vražda ženy nevyšla, tak se oběsil.
Vojákovi vražda ženy nevyšla, tak se oběsil.  (scom)

Za rozpad manželství chtěl svou ženu se zbraní v ruce  potrestat rotný J. K. (†23) z Olomouce. Manželku se mu však shodou šťastných okolností zabít nepodařilo, proto spáchal sebevraždu ve vojenském skladu. Předtím ale ještě stihl místo zamořit jedovatým plynem...

J. N. byl mladík se špatnou pověstí. Ve svém relativně nízkém věku už byl otcem dvou nemanželských dětí. Měl problémy s alkoholem, několikrát dokonce stanul před přestupkovou komisí.  V roce 1965 poznal dívku, kterou považoval za svou životní lásku. Oženil se a snažil se žít řádně. V manželství se narodilo i dítě, k němuž měl J. N., na rozdíl od svých nemanželských dětí, silný citový vztah. Po roce relativně harmonického života se začali stále častěji hádat a nakonec se rozešli. J. N. se snažil vztah za každou cenu napravit, aby se jeho žena už nechtěla rozvést.


V listopadu 1967 ztratil muž veškerou naději a rozhodl se, že manželku zabije. Svému kamarádovi se svěřil, že pokud by něco nevyšlo, vezme »s sebou« tolik lidí, kolik bude moci. Manželku však u rodičů nenašel. Byl tam jen švagr, který mu řekl, že je jeho žena v práci. J. N. na něj vytáhl pistoli, o niž se muži začali přetahovat. Padly dva výstřely a J. N z místa utekl. Mířil k manželce do práce, cestou ho však zadržela vojenská hlídka přivolaná švagrem. J. N. se před vojáky vymluvil, že se opil a nevěděl, co dělá. Kolegové ho nechali jít, zbraň mu však zabavili. J. N. pochopil, že ženu nezabije. Vrátil se do kasáren, kde se ve skladu oběsil. Předtím ale okolo sebe rozdrtil několik ampulek s jedovatým plynem. Vojáci, kteří ho našli, skončili s otravou v nemocnici.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.