Mladík (25) ubodal staršího muže, protože ho odmítl svézt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mladík (25) ubodal staršího muže, protože ho odmítl svézt!

Vrah se po nehodě z vraku dostal bez zranění a utekl. (Ilustrační foto)
Vrah se po nehodě z vraku dostal bez zranění a utekl. (Ilustrační foto) (HZS Zlínského kraje)

V březnu roku 1977 vyděsila brzy ráno obyvatele Zábělské třídy v Plzni velká rána. Škodovka se prakticky rozpůlila o sloup pouličního osvětlení. Řidič z místa nehody utekl. Vůz patřil řemeslníkovi Františkovi H. (39), jehož mrtvé tělo našli druhý den rybáři v nedaleké řece. Nezemřel však na následky autonehody, ale byl ubodán. Co se tedy osudné noci stalo?

Manželka zavražděného detektivům prozradila, že se její muž rád napil něčeho ostřejšího. Na své pijácké výpravy jezdil zásadně autem. Svědkové, kteří viděli nehodu, však vypověděli, že se z rozbité škodovky vyprostil a utekl asi dvacetiletý mladík.

Podle popisu nemohlo jít o majitele vozu Františka H. Kriminalistům při vyšetřování velmi pomohl služební pes, který vyčenichal cestu od těla v řece směrem k nedaleké chatové osadě. Tam muži zákona zadrželi K. K. (25). Mladík přiznal, že s Františkem H. minulou noc pil v místní hospodě.

 

Tam se také dohodli na odvozu do chatové osady. K. K. pak ale chtěl, aby ho František H. ještě odvezl do Plzně za jeho dívkou, a to už muž odmítl a došlo k hádce. K. K. tvrdil, že na něj řemeslník vytáhl nůž a on se musel bránit. A proto uštědřil Františkovi H. čtyřiadvacet bodných ran a poté strčil mrtvolu do řeky. Pak si vzal jeho auto a jel za svou slečnou. V opilosti však nezvládl řízení a narazil do sloupu.

Soud neuvěřil tomu, že by K. K. jednal v sebeobraně a poslal ho na čtrnáct a půl roku za mříže.




Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.