Milenka vybílila »hnízdečko lásky«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Milenka vybílila »hnízdečko lásky«!

Milenka se záletnému rolníkovi nevyplatila.
Milenka se záletnému rolníkovi nevyplatila. (Ilustrační foto: ara)

Do sedmdesát kilometrů vzdálených Pardubic jezdil počátkem roku 1937 z Kolína jistý rolník tajně za milenkou, aby jeho žena nevěděla. Nevyplatilo se mu to. Přičinlivá dívčina zmizela s jeho věcmi.

Záletný chlapík se s Marií L., která pracovala v Pardubicích jako služebná, seznámil v lednu 1937. Začal si s ní románek a ve městě perníku si dokonce pronajal byt jako »hnízdečko hříšné lásky«, kde se s Marií tajně scházel. Nějaký čas všechno vycházelo, ale pak se dívce milenec zřejmě omrzel.

„Byl velice překvapen, když se opět do bytu vrátil a spatřil, že byl řádně uklizen. Marie L. totiž využila jeho nepřítomnosti a odcizila mu pánský oděv, osobní doklady a jiné věci v hodnotě 2000 korun,“ vylíčil dobový tisk konec jejich milostného poměru. Okradený záletník se obrátil na policii. Detektivové nepoctivou služku promptně dopadli, zatkli a obvinili z krádeže. Zda dostal napálený rolník všechny své věci zpět, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.