Miloslava Klímová: Ronju máme díky Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Miloslava Klímová: Ronju máme díky Aha!

Ronja je třetí pejsek paní Miloslavy.
Ronja je třetí pejsek paní Miloslavy. (Aha! – Alexandr Malachovský)

„Celý den i večer jsme strávili pohledem na ni. Nemohli jsme se dívat ani na televizi,“ popisuje Miloslava Klímová (60) z Prahy, první hodiny s fenkou českého fouska Ronjou, kterého získali díky deníku Aha!.

„S manželem máme rádi přírodu, vždy se nám líbili lovečtí pejsci. Chodila jsem ale do práce a říkala jsem si, že velký pes by byl chudák. Tak jsme to oddalovali,“ říká Miloslava. Dosud proto mají doma jen dvě fenky pudlíků.

„Každý den si kupuji Aha! a 16. března koukám a říkám si – to je on, kterého jsme si vždy přáli,“ vypráví Miloslava. Hned vzala telefon a zavolala útulku. Stala se první zájemkyní.

„Při prvním setkání na mě Ronja koukala nejistě. Vypadalo to, že si říká – mám, nemám. Pak jsem šla k ní a pohladila ji,“ říká Miloslava s tím, že od té chvíle bylo jasné, že Ronja už v útulku být nechce.

S vládkyněmi domácnosti – pudlíky – si nejdříve vynadaly, ale během pár chvil z nich staly kamarádky. „Už je to úplně v pohodě. Řekla bych, že smečku řídí starší pudlička Krystínka, říkáme jí vedoucí. Ronja bude asi na druhé pozici,“ říká Miloslava, která s Ronjou denně vyráží na sedmikilometrové procházky.

„Zatím se bojím, aby neutekla. Budeme trénovat přivolání až na chalupě, kde máme oplocenou zahradu,“ říká šťastná majitelka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.