Příběhy pejsků z útulků: Fredy si pána hned označkoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Příběhy pejsků z útulků: Fredy si pána hned označkoval!

Svého pána dokáže Fredy pozlobit lumpárničkou, ale už se učí i poslouchat.
Svého pána dokáže Fredy pozlobit lumpárničkou, ale už se učí i poslouchat. (Aha! – Dan Černovský)

Fredyho bezcitní majitelé vyhodili z jedoucího auta. Dlouho za nimi běžel, dlouho také čekal, že se vrátí, ochotný jim všechno odpustit. Nevrátili se.

Fredymu už je to ale jedno. Má nové pány a jim otevřel své srdce. „Jakmile jsem viděl ten jeho zrzavý čumáček v Aha!, hned jsme pro něj jeli,“ říká Fredův nový páníček Pavel Bína (67).

S manželkou nedávno oplakali svého labradora a bez pejska prý nechtěli být. „Fredy je miláček. Když ho v útulku na nás vypustili, hned mi počůral nohavici i botu. Prostě si mě označkoval,“ vzpomíná na první setkání Pavel Bína.

Fredy je prý divoch, ale dobře se učí a už začíná poslouchat. „Umí sednout, lehnout a miluje za odměnu piškoty,“ dodává Jaroslava Bínová (65). Fredy dokáže vymyslet i pěknou lumpárničku.

„Věci nekouše, ale všechno roznáší po zahradě včetně bot. Nedávno nám také snědl hrnec polévky, kterou jsem dala vychladnout ven na stůl,“ vypráví panička.

Bigger si chce hlavně hrát!

Rok a půl starý kříženec jezevčíka a border kolie Bigger se poprvé dostal do útulku jako osmiměsíční štěně, když se jeho pán stěhoval a nemohl ho vzít s sebou.

Pak našel novou rodinu. Ani ne po roce ho volně pobíhajícího odchytla městská policie. Majitelce se prý zaběhl, ale už si pořídila nového pejska a pro Biggera doma nebylo místo. Opět skončil v útulku.

„Bigger je úžasný pejsek, plný energie, miluje balonky, hry, je velmi chytrý a učenlivý. Nezapře předky border kolie.“ popisuje roztomilého hafana vedoucí útulku Eveline Jahelková.

Děti ho milují. Rád s nimi chodí na procházky. Jiné pejsky snáší a fenky zbožňuje. Byl by ideální společník do rodiny s dětmi, s domečkem a zahrádkou. Vysoký je jen 40 cm v kohoutku.

Bigger čeká v útulku v Děčíně. Volejte 412 510 594 a 605 801 617.

Přečtěte si
cherrie8
8. 3. 2011 • 15:12

Tím, že Vás Fredy počůral pane Bíma, přece zaplatil A polévka byla přece pro něho, jinak by ji paní Bímová nenesla až ven,že Fredy? Krásné čtení po dlouhé době.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.